Дерева на проспекті Волі в Луцьку не рубатимуть

Дерева на проспекті Волі в Луцьку не рубатимуть
Міський голова Луцька Микола Романюк скасував розпорядження, яким дозволив зрубати 14 дерев на проспекті Волі.

Про це він розповів 13 березня під час чату на ВолиньPost.

З його слів, фактично завершилося виготовлення проекту реконструкції проспекту Волі.

«Він передбачає розширення проспекту Волі на всій протяжності, від вулиці Шопена до Київського майдану, до єдиної ширини – 14,5 метрів. Справа в тому, що на сьогодні в нас біля вулиці Шопена проспект Волі має ширину 14,5 метрів. А уже навпроти «Вопаку» біля Київського майдану – 10,5 метрів. І це створює певні незручності, в першу чергу для руху транспорту, особливо в зимовий період», - зауважив посадовець.

Водночас він додав, що передбачається розширити тільки ліву сторону проспекту і уникнути вирізки частини дерев не вдасться.

«Але у самому проекті передбачене повністю озеленення проспекту Волі. Найближчим часом на ознайомлення жителів міста ми виставимо цей проект й будемо готові врахувати пропозиції, адже це центральна вулиця нашого міста», - розповів Романюк.

Насамкінець він відзначив, що скасував розпорядження, яким дозволив вирубку дерев на проспекту Волі поблизу супермаркету «Фокстрот».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Земляки! Лучани! Люди! Захистімо зелені насадження нашого Луцька! На що перетворилося наше місто? Хтось ще пам'ятає ботанічний парк у середмісті там, де зараз драмтеатр та мощений щербатою цементною плиткою майдан? Залишки цього парку - сквер біля УВС та кілька дерев на клумбах біля Собору. Хтось пам'ятає сквер біля колишнього Будинку побуту там, де зараз хлів, що зветься "Книжковим пасажем"? Хтось пам'ятає сквер, що по вул.Кривий Вал там, де зараз постала бетонна неоковирна громада якогось чергового торгового центру (дивно, країна нічого не виробляє, але торгує справно...)? Хтось пам'ятає сквер біля житлових будинків там, де зараз бовваніє шедевр "архітєктурной мислі" і полішуцького смаку - "Буратіно"? Хтось пам'ятає вул. Леніна (пр-т Волі), що нагадувала тінисту алею, яка була засаджена з одного боку липами, з другого - каштанами? Ці дерева так добре поглинали пил, шум та шкідливі вихлопи і давали приємну тінь та прохолоду у спекотні дні. Тепер там ростуть нещасні канадські клени, які то всихають, то вимерзають, а влітку над вулицею зависає смог і пішоходи якомога швидше пробігають вулицею, ховаючись від палючого сонця у тіні розпечених будинків. Хтось пам'ятає дерева, у тіні яких так приємно було випити кави і які, нібито, закривають сонце тому ідіотському сонячному годиннику, і тому вони поплатилися своєю розкішною кроною (тепер там не посидите, швидше не всидите на сонці і вітрі, шановні лучани). Хтось пам'ятає проспект Перемоги, засаджений пірамідальними тополями? .. Мене завжди цікавило, хто нищить місто, хто жере його зелені насадження, у кого виникають ідіотські ідеї спилювати дерева у місті, хто підписує відповідні дозволи? Чому ніяк не реагують так звані "зелені"? Тепер знаю... Не даймо донищити усе до кінця! На голову міста - корінного лучанина, людину з урбаністичним мисленням та сприйняттям, з перспективним баченням розвитку Луцька. Досить селян за менталітетом та походженням на керівних посадах нашого міста! Вже догосподарювалися!
Відповісти
+100. Чула, що у перспективі місто хочуть озеленити ялинками. Хіба це дерева, що повинні прикрашати і озеленювати місто? Звісно, зелені цілий рік, але декоративність дуже сумнівна.
Відповісти
Я думаю більше ялинок не помішало б поскільки зимою в нас таке все сіре і депресивне.
Відповісти
Але звичайно в міру.
Відповісти
Останні новини
Дерева на проспекті Волі в Луцьку не рубатимуть
13 березень, 2013, 16:10