Під Одесою вибухнула екологічна «бомба»

Під Одесою вибухнула екологічна «бомба»
У Чорному морі стався великий розлив нафти. Поблизу узбережжя Одеської області зафіксували пляму площею більш як 840 тисяч квадратних метри.

За даними Дунайської прокуратури, нафтопродукти потрапили у воду з теплохода «Nikolay Bauman», затонулого в районі Старостамбульського гирла на відстані 5 км від нульового кілометра в Чорному морі, - пише Дзеркало тижня.

Молдавське судно, що прямувало з Туреччини в порт Херсон з вантажем гіпсу (за деякими даними, близько трьох тисяч тонн) та обладнання, отримало пробоїну і затонуло 6 березня. Обійшлося без жертв - всі 11 членів екіпажу врятувалися на шлюпці.

У машинному відділенні теплохода перебувало 4 тонни паливно-мастильних матеріалів.

Як повідомили в прес-службі Одеської області, зараз органи державного контролю встановлюють обсяг нафтопродуктів, що потрапили у водне середовище, розраховують заподіяну довкіллю шкоди та вживають заходів щодо залучення до встановленої законом відповідальності винних осіб.

Також організовані заходи щодо ліквідації наслідків забруднення.

До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості про кримінальні правопорушення з попередньою кваліфікацією «забруднення моря» і «порушення правил охорони вод».

Прокуратура також зайнялася ще одним випадком розливу нафтопродуктів - забруднення було виявлено в акваторії Ренійського морського торговельного порту, на Дунаї, вздовж причалу і поблизу судна «TEMEXRON-2» Розмір забрудненої водної поверхні річки становить близько 800 метрів.

Досудове розслідування взято на контроль прокуратури області.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Під Одесою вибухнула екологічна «бомба»
13 березень, 2013, 17:38