На Волині готуються до паводків

На Волині готуються до паводків
Працівники управління державної служби надзвичайних ситуацій в області переведені на посилений режим несення служби і готові оперативно реагувати та надавати допомогу в разі виникнення паводку.

Про це повідомив 13 березня начальник управління державної служби надзвичайних ситуацій в області Володимир Грушовінчук в ході виїзної інспекційної наради в Ковельському районі, яку провів перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Башкаленко, ‒ повідомляють у прес-службі Волинської ОДА.

Володимир Грушовінчук наголосив, що в області відбувається щоденний моніторинг і погоди, і ситуації на річках для прогнозування подій та надзвичайних ситуацій.

«Наразі вода вийшла на заплаву, підтоплених населених пунктів немає, Припʼять, Стохід та Стир піднялися на 3-5 см», ‒ поінформував він. Разом із тим він зазначив, що найближчої п’ятниці на Волині очікуються сильні опади, а тому є загроза підняття рівня води в окремих населених пунктах Ратнівського та Любешівського районів.

«МНСники проводять інформаційну роботу серед населення, переконуючи людей у необхідності самотужки порозчищати канали для відтоку води біля своїх осель, адже якщо цього не зробити зараз, завтра може бути пізно і люди зазнають значних матеріальних втрат», ‒ підкреслив Володимир Грушовінчук.

Перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Башкаленко акцентував, що в області вдалося реконструювати та відновити значну кількість обладнання, зокрема й насосних станцій, які отримують найбільше навантаження під час пропуску високих вод.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: паводок
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині готуються до паводків
13 березень, 2013, 18:06