Доступне житло у Луцьку. ФОТО*

Доступне житло у Луцьку. ФОТО*
У Луцьку діє програма «Доступне житло», за якою можна придбати квартиру у новозбудованих багатоповерхівках.

ПрАТ «Луцький домобудівельний комбінат» є учасником програми «Доступне житло» у Волинській області з 2010 року. За цей час за цією програмою житло отримало близько 60 сімей в 108-ми та 72-х квартирному житловому будинку на вулиці Федорова у Луцьку, - повідомили у «Луцькому домобудівельному комбінаті».

За програмою «Доступне житло» держава надає безповоротну державну допомогу для придбання житла в розмірі 30% нормативної вартості квартири. При цьому 70% має сплатити фізична особа – учасник програми.

Стати учасником державної програми «Доступне житло» можуть усі бажаючі, які проживають на території Волинської області, без вікових обмежень, кажуть будівельники.

Головна умова для участі в програмі: громадяни повинні перебувати на квартирному обліку, тобто стояли у черзі на отримання житла, чи потребувати поліпшення житлових умов.

Згідно з Постановою Кабінету Міністрів України № 343 від 25. 04. 2012 р. «Про затвердження Порядку здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов», учасники програми мають право на відшкодування відсотків за кредитами, отриманими на придбання житла.

Ставка по кредиту становить 16 % річних, з яких 13 % компенсує держава. Тобто, в результаті, річна відсоткова ставка для учасника програми становитиме 3 %.

Крім того, щомісячний платіж за кредитним договором не повинен перевищувати 50 % сукупного середньомісячного доходу сім'ї .

«Розрахунок показує, що сім’я з двох осіб, для придбання двохкімнатної квартири, повинна мати можливість сплачувати в місяць 2 400 грн. Тобто, сукупний середньомісячний дохід сім'ї має складати 4 800 грн», - кажуть в ЛДБК.

Максимальна сума кредиту, яку може отримати учасник програми, для купівлі двохкімнатної квартири, становить 380 тис. грн.

Згідно з умовами програми, перший внесок сім'ї складає 25 % від вартості квартири. Термін кредитування – 15 років.

У «Луцькому домобудівельному комбінаті» наголошують: важливим є те, що в 2012 році зривів у фінансуванні програми не було. 34 сім'ї отримали житло, із них 20 сімей саме у 108-ми та 72-х квартирних житлових будинках на вулиці Федорова у Луцьку.

Стаття бюджету про компенсацію відсотків захищена на законодавчому рівні. А в бюджеті на 2013 рік для реалізації програми передбачено 300 млн. грн.

БУДИНКИ, У ЯКИХ МОЖНА ПРИДБАТИ ДОСТУПНЕ ЖИТЛО

Учасник програми «Доступне житло» 30/70 та здешевлення вартості іпотечних кредитів до 3 % річних у 2013 році: 107 – ми квартирний житловий будинок по вул. Ветеранів, 22 у м. Луцьку.



Планове введення в експлуатацію I черги будівництва (під’їзд № 3,4 ) в IV кварталі 2013 року, II черги – IV квартал 2014 року.

* * *

Учасник програми здешевлення вартості іпотечних кредитів до 3 % річних у 2013 р. 72–х квартирний житловий будинок по вул. Федорова, 4 Д



Дев’ятиповерховий будинок з керамічної цегли, що має підвищену звукоізоляцію та утеплені стіни, металопластикові вікна, обладнаний даховою котельнею, безшумними ліфтами німецького виробництва). Введений в експлуатацію. Оскільки будинок переданий до експлуатації, відсутні жодні ризики.

* * *

Учасник програми здешевлення вартості іпотечних кредитів до 3 % річних у 2013 р. - 108-ми квартирний житловий будинок по вул. Федорова, 4 В. Введений в експлуатацію.



Ліцензія АД 040533 видана Інспекцією державного архітектурно-будівельного контролю у Львівській області 18.06.2012 р.

Довідка

ПрАТ «Луцький домобудівельний комбінат» - провідна будівельна компанія м. Луцька, яка була створена у 1998 році та спеціалізується на будівництві сучасного комфортного житла за передовими будівельними та енергозберігаючими технологіями з індивідуальними системами опалювання і даховими котельнями. При будівництві житлових будинків значна частина будівельних матеріалів виготовляється на власному заводі та випробовуються в акредитованій лабораторії підприємства на відповідність державним будівельним нормам.

19 лютого 2013 року ПрАТ «Луцький домобудівельний комбінат» визнаний лауреатом всеукраїнської премії Конфедерації будівельників України в номінації «Кращий учасник програми доступного житла».

ПрАТ «Луцький домобудівельний комбінат»

м. Луцьк вул. Індустріальна, 4.
тел. +38 (0332) 786342
+38 (0332) 782397
+38 (0332) 786340
(066) 089 74 18;
e-mail:[email protected]



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 16
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ай, молодееець!! Скільки Вам заплатили за рекламу!!! Там отримати кредит можна тільки "обраним" (перевірено на собі)!!! Це просто нонсенс, хоча б те, що родина повинна бути прописана за одною адресою (і мати "надостойні" норми на проживання), а як, якщо нема житла???? ВолиньПост, ви би не позорилися з цим пакращенням!!!
Відповісти
ШО! ОПЯТЬ ПАКРАЩЕННЯ?
Відповісти
Це є реклама і матеріал відповідно маркований (зірочка в заголовку). Які претензії до ВоПо - не розумію.
Відповісти
Отримати кредит можна лише за взятку в пару тис у.е. Чув таке від знайомих.
Відповісти
Знайомий "прокрутив схему" - і "вибив" чергу на житло ( став на чергу як такий що "ПОТРЕБУЄ" ) - при тому що має у своїй власності 3-кімнатну 67 квадратів де прописаний ТІЛЬКИ ВІН ))))))))))) Не повірите - держава йому компенсувала 30% . Придбав . Так що ПРАЦЮЄ! ))
Відповісти
Вільних квартир на Ветеранів вже немає. Доступне житло працює без всяких взяток(30 на 70). На собі перевірено. От тільки чому рекламувати ще цей будинок, якщо там немає вже що купувати :)
Відповісти
А мені цей будинок не подобається, ОБЩЕЖИТІЄ. хай беруть хоч 50 на 50, вайман молодець, тюхає і заробляє а люди ведуться
Відповісти
чому ОБЩЕЖИТІЄ? Ви бачили там квартири? Ви хоч в той двір заходили? А такий будинок в такому місці - це чудово... 10-15хв пішки і все під рукою: автостанція, вокзал, базар, Там Там, школи, транспортне сполучення, парк (хоч якась зелена зона, де можна з дітьми вийти погуляти), дитяча лікарня за пару метрів і вже в цьому році ПортСіті...

Вайман толкова людина, і як будівельник і як бізнесмен.

Обгрунтуйте в чому тут розвод.
Відповісти
Ми взяли також квартиру по доступному житлу 30/70. 96000,00 грн подарувала держава. Ми задоволені. Хороший район. Чекаємо здачі будинку.
Відповісти
здача будинку 20 грудня: http://www.volynpost.com/news/22925-do-novogo-roku-na-volyn-zaproshuyut-troh-ministriv
Відповісти
Люди добрі,підкажіть хоч де і як можна стати на чергу? Я багатодітна мама(5 хдопчиків),не працюю,бо найменшому сім місяців. Чоловік не працює по стану здоров'я. Де шукати допомоги?
0667993441
Відповісти
оновіть інформацію про будинки! Вже будинок на Ветеранів 22 зданий і там немає вільних квартир для продажу. Уточніть інформацію у нас!
Відповісти
Чому зараз зупинені всі програми? Коли і чи взагалі вони будуть відновлені?
Відповісти
А тому, зупинені - що всі гроші йдуть на АТО, і взагалі скоро все встане - прогнози - долар по 20 ГРН,!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Відповісти
доброго дня. скажіть будь ласка в нас молода сімя з одною дитиною чоловік працює зарплата 4 500 на дитину отримуєм. живем на сйомній. є хоч якісь шанси отримати кредит. чи хочаб стати на чергу?
Відповісти