Ситуація в області ‒ критична, ‒ головний метеоролог Волині

Ситуація в області ‒ критична, ‒ головний метеоролог Волині
У Луцьку за добу випала місячна норма опадів. Найбільше метеорологи бояться різкого потепління, яке спричинить повені.

Майже дві доби не припиняються снігопади у обласному центрі. Тільки сьогодні, 15 березня, на 8:00 у Луцьку випав приблизно 21 міліметр опадів, ‒ пишуть Волинські новини.

На території області спостерігаються сильні вітри – 16 метрів за секунду.

Про ситуацію з погодними умовами в області розповів начальник Волинського гідрометеоцентру Ростислав Бондарчук.

З його слів, через хуртовини погіршується видимість на дорогах. Так, у Володимирі-Волинському, Ковелі, Любешові показники досягнули 300-500 метрів. Такі аномалії у погоді спричинив Південний циклон з Балкан, центр якого знаходиться в районі Шепетівки.

«Ми чекали припинення снігопаду до сьогоднішнього вечора, але, швидше за все, воно відбудеться десь о першій ночі, тобто, до ночі йтиме сніг. Кожні 6 годин ми вимірюємо рівень опадів. Думаю, що показник збільшаться 7-10 міліметрів. У нас 20 міліметрів опадів за добу вважають дуже сильним снігопадом. За добу випала практично місячна норма», ‒ коментує ситуацію метеоролог.

Варто зазначити, що така кількість опадів обов’язково позначиться на весняному водопіллі. Зокрема, у річках Любязь та Припʼять вода продовжує прибувати. Її рівень сягнув 335 сантиметрів. Синоптики вважають, що ситуація ‒ на межі критичної.

За статистикою у Волинській області найбільші паводки спостерігалися у 1999 році. Тоді метеорологи зафіксували максимальний рівень води майже на всіх річках регіону. Так, в минулому році в Любешові «стояла» вода 205 днів, у 2011 році ‒ 327 днів, тобто практично 11 місяців.

«Зараз ми очікуємо на морози. У суботу, неділю та понеділок ‒ до 10 градусів морозу і навіть до 15 вночі. А вже з вівторка має бути потепління, одразу ж 5 градусів тепла. Але це ненадовго – на 2 дні. А далі знову буде холодно, на ніч – до 2 градусів морозу. Вдень – нульова температура. Головне, щоб вночі морозило – тоді струмочки притримуються. Зараз найстрашніше – різке потепління. Повінь очікуємо уже в кінці третьої декади березня», ‒ підсумував Ростислав Бондарчук.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: негода
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
как не красиво, воровать статьи у других ресурсов без ссылки))
Відповісти
Фотография с вн))) только кропнута, что бы не было видно вотермарк, да и сама статья...
Відповісти
Читайте і дивіться уважніше
Відповісти
вы даже рерайт не потрудились сделать))))
Відповісти
Останні новини
Ситуація в області ‒ критична, ‒ головний метеоролог Волині
15 березень, 2013, 16:07