Волинські учні вибралися з гігантського затору під Києвом

Волинські учні вибралися з гігантського затору під Києвом
Група старшокласників з Волині, яка їхала на Всеукраїнську олімпіаду з біології і опинилася у величезному заторі під Києвом, 24 березня таки дісталася столиці.

Про це телефоном повідомила керівник групи, вчитель біології Луцької гімназії № 14 Діана Василюк.

Нагадаємо, десять учнів на чолі з двома керівниками, виїхали у суботу вранці 23 березня з Луцька автобусом компанії «Луцьк-Експрес». Увечері суботи автобус потрапилив у гігантський затор за 50 кілометрів від Києва, який утворився через снігопад.

Автобус з учнями простояв у заторі майже добу. У людей закінчилася вода, закінчувалися харчі. Станом на 14:00 неділі ситуація була близька до критичної.

«Десь о 14:30 до нас таки дісталися рятувальники. Під’їхали зі сторони Житомира, їдучи по зустрічній смузі, яка була набагато вільнішою. Привезли нам гарячого чаю, печива. Згодом рух транспорту трохи пришвидшився», - розповіла Діана Василюк.

З її слів, ближче до Києва дорогу чистила військова техніка. Був розбитий табір рятувальників і військових. Бачили навіть БТРи і вертоліт.

«Військові нам дали сухі пайки в дорогу», - каже вчителька.

«Ми зрозуміли, чому повільно рухався транспорт: у Київ транспорт пускали «порціями», - пояснила керівник групи школярів.

Близько 18:30 учні були уже на вокзалі. Вчителі з’ясовували питання обміну залізничних квитків, аби вночі сісти на потяг і відправитися у Донецьк на олімпіаду з біології.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: негода
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 7
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
переносити заходи такі треба.
як це зробив МАН http://man.gov.ua/
Відповісти
Цього керівника групи і діректора тої школи треба гнати з посад і не допускати до роботи з дітьми!!!
Відповісти
Керівник групи не винний. Начальник Волинського управління освіти - от його після цього треба гнати, боїться інформацію донести наверх, тремтить за свій портфель. За дітей він точно не думав. Тепер будуть крайніх шукати. Це ж треба - купити квитки на автобус!!!
Відповісти
А чого "Волинського", а не міського? Місто відповідає за "свої" школи!!!
Відповісти
Слів не має, от тобі 14 гімназія. ПОЗОРИЩЕ, без мозгів.
Відповісти
НАСКІЛЬКИ ЗРОЗУМІЛО, ЦЕ БУЛА ОБЛАСНА КОМАНДА, ЗА ЯКУ ВІДПОВІДАЄ ОБЛАСНЕ УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ, ЧИ ІНСТИТУТ ПІСЛЯДИПЛОМНОЇ ОСВІТИ.А ВЧИТЕЛЬ СШ№14 - БУЛА КЕРІВНИКОМ ГРУПИ, ВІДНОШЕННЯ ЦЯ ГРУПА ДО ГІМНАЗІЇ 14 НЕ МАЛА, ЗА ВИНЯТКОМ ТОГО, ЩО В ГРУПУ, МОЖЛИВО, ВОДИЛИ УЧНІ СШ№ 14. ОТЖЕ ПАНІ ЛАРИСА, КЕРІВНИК ГРУПИ І ДИРЕКТОР ШКОЛИ НЕ ВІДПРАВЛЯЛИ ГРУПУ, А ВІДНОСНО ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ - ТРЕБА СПИТАТИ ДІЙСНО НАЧАЛЬНИКА УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ. І ПОБАЧИТИ ІНФОРМАЦІЮ ПРО ХОЧА Б ФАКТУ РОЗГЛЯДУ ДАНОГО ПИТАННЯ. Я СПІВЧУВАЮ БАТЬКАМ, ЯКІ ВІДПРАВИЛИ В ЦІЙ ГРУПІ СВОЇ ДІТЕЙ.
ЗА ФАКТОМ СТИХІЇ ЯК ЗАВЖДИ ХОВАЄМО СВОЮ ХАЛАТНІСТЬ ТА НЕЗДАТНІСТЬ ОЦІНИТИ СИТУАЦІЮ.
Відповісти
Батьки дітей , що замерзали під Києвом.

Хомич , чого мовчиш , подлий трус? Чого наших дітей послав на холод , в мороз і заметіль? думаєш до тебе не доберемось?
Відповісти
Останні новини
Волинські учні вибралися з гігантського затору під Києвом
24 березень, 2013, 19:36