Автобус із волинськими дітьми стоїть у заторі під Києвом: закінчується вода і їжа. ОНОВЛЕНО

Автобус із волинськими дітьми стоїть у заторі під Києвом: закінчується вода і їжа. ОНОВЛЕНО
Автобус з групою волинських учнів, які їдуть у Донецьк на Всеукраїнську олімпіаду з біології, майже добу стоїть у заторі під Києвом на Житомирській трасі.

У дітей закінчилася вода, закінчується їжа. Невдовзі в автобусі може скінчитися і пальне – тоді стане холодно.

Як розповіла телефоном вчителька біології Луцької гімназії № 14 Діана Василюк, десятеро старшокласників у її та ще одного керівника супроводі виїхали з Луцька на Київ автобусом компанії «Луцьк-Експрес» ще у суботу вранці.

Рухалися і так повільно, а близько 19:00 суботи за приблизно 50 кілометрів до столиці зупинилися взагалі.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що на Житомирській трасі утворився гігантський затор.

«Стоїмо. Вже пішла друга доба, як ми в дорозі. Десь із сьомої вечора практично зупинилися. З самого ранку проїхали не більше кілометра», - розповіла вчителька приблизно о 14:00. У той час їхній автобус стояв за 42 кілометри від Києва.

«В людей у нашому автобусі закінчилися вода, закінчується їжа. Три години тому з МНС пообіцяли, що підвезуть харчі. Ще немає», - каже вчителька.

«Закінчується пальне і скоро в маршрутці стане холодно. А ми стоїмо якраз в такій точці, що до одної заправки не менше двох кілометрів, і так само до іншої», - додає вона.

Не допомагають і магазини над трасою: там усі продукти давно розкупили.

«Ніхто не пояснює причин, чому так довго, і чому такий затор великий. Водії між собою передають інформацію, що у Київ просто не пускають, аби не перевантажувати столицю», - каже Діана Василюк.

Керівник групи каже: зустрічна смуга Житомирської траси розчищена ще зранку, по ній зрідка рухається транспорт.

А на смузі в напрямку Києва транспорт – у три ряди. Люди припускають, що, аби розвантажити затор, ДАІ могла б дозволити рухатися частині транспорту зустрічною смугою, проте туди не пускають.

Люди, які стоять в заторі, нарікають, що ситуацію ніхто не контролює. Хоча, наприклад, можна було б спробувати звільнити місце на проїжджій частині, аби могла пройти снігоочисна техніка, перебудувати транспорт в один-два ряди. Проте інспекторів ДАІ люди не бачать.

Вчителька каже, що діти не падають духом. «Ми їм пропонували, коли доберемося до Києва, повертатися додому. Але діти проти: хочуть на олімпіаду», - каже Діана Василюк.

З її слів, організатори олімпіади перенесли її початок на післяобідню пору понеділка - чекають волинян. «Інші учасники їдуть потягами, тож встигають», - каже вчителька.

Як стало відомо пізніше, близько 18:30 учні з вчителями таки дісталися залізничного вокзалу у Києві.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: негода
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 10
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вчера был свидетелем этой "погрузки" детей, сам отправлял передачу студенту этой маршруткой. Так и хочется спросить у учителей и родителей, зная о такой дорожной ситуации в направлении Киева, чем вы думали???!!! Или интернета и ТВ нет и не видели, что там творится? Водитель сегодня в 14.00 сказал, что звоните в 18.00 может "прорвемся" и будем в Киеве. Больше суток уже "едут"...
Відповісти
Жесть, а водиле как? Он хоть на пару часов глаза сомкнул? Пассажиры, хоть спать могут, а он - "ответственный за все". Самое умное решение, это разворачиваться и валить назад. Разве какая-то олимпиада стоит того, чтобы угробить своё здоровье и попасть любой ценой?
Відповісти
Зазвичай їде два водія, але з дітьми навіть морально важко. Співчуваю обом.
Відповісти
А вони коли відправлялися в дорогу не були поставленні до відома про штормове попередження?Навіщо було взагалі в такій "розгул стихії" кудись їхати,це було так необхідно?
Відповісти
Цікаво чим думало міністрество освіти, міськно, директора шкіл відправляючи дітей на олімпіаду. Хіба не можна було її проведення перенести на тиждень пізніше, адже синоптики ще з вівторка почали поперджати про негоду на ці вихідні. Але перші та другі взагалі не мають чим думати, а останні (директори) думали про престижніст начальних закладів, але ні в якому разі про дітей. Тай вини батьків відкидати теж не можна. Хоча знаючи ситуацію у Луцьких школах батьки змушені були відправити своїх дітей аби вони довчились у престижних луцьких закладах. Після таких подій Президент повинен звільнити Табачника, а Борис Петрович начальників облсного та міського управлінь освіти, а директора шкіл повинні получити по догані.
Відповісти
Хіба такі звільнення можливі - тільки не в нашій державі.
Відповісти
тошно від таких статей, жаліється тепер, їжи не має, холодно. В Києві третій день БТР їздять автобуси, фури витягують, не має транспортного сполучення, професора поїхали на Олімпіаду. Вже краще поїздом їхати. Перевізник тоже добрий, чому рейси не скасувати? Хочеться заробити, так ще більше втратять.
Відповісти
Як перевізник може скасувати рейс, якщо квитки за тиждень куплені!! І я почитав би ваші , розумники, коментарі, якби вас послали з вашими квитками, бо шофер "не виспиться"!!!!
Відповісти
100%!
Цікаво, що ви скажете, якщо завтра зранку не буде громадського транспорту: перевізник відмовиться "гробити" свої машини і здоров'я шоферів!
Відповісти
Где твои мозги? Как не выспавшийся водитель может быть допущен к рейсу? Лучше не попасть на работу, на олимпиаду, на день рождения и свадьбу, чем очутиться на похоронах близких людей. Умник, мля.
Відповісти
Останні новини
Автобус із волинськими дітьми стоїть у заторі під Києвом: закінчується вода і їжа. ОНОВЛЕНО
24 березень, 2013, 14:45