Сніг і сильний вітер з України підуть, мороз залишиться, – синоптики

Сніг і сильний вітер з України підуть, мороз залишиться, – синоптики
Впродовж 24-28 березня в Україні очікується низька температура повітря до мінус 22 градусів Цельсія.

Про це 24 березня під час урядового селектора повідомив начальник українського Гідрометеоцентру Микола Кульбіда.

Він зазначив, що циклон з Балканського півострова, внаслідок якого Україну засипало снігом, 24 березня увечері повинен покинути територію країни. Разом із тим, морозна погода утримається до 28 березня.

Метеоролог каже, що ситуація, яка склалася - унікальна. Адже циклон з Балканського півострову приніс не лише сильні снігопади, а й штормові вітри, швидкість яких досягала 17-22 м/сек та тривалі хуртовини.

Станом на 24 березня у Західних областях температура повітря впала до 15-22 градусів нижче нуля, на Півночі та у Центральній Україні – до мінус 10-14, а у Криму – до 1-6 градусів нижче нуля. Як відомо, для півострова, де температура сягала вже 24 градусів вище нуля – це серйозний перепад.

У Центральних, Північних та Східних областях нині найбільшою загрозою є ожеледиця. На Півдні закриті через сильний вітер у 25-30 м/сек порти. Наприклад, нині у небезпеці в Керченському проливі близько сотні суден.

«Зниження температури, яке розпочалося з західних областей та поширилося на більшу частину територію України, буде тривати протягом 25-28 березня. У цей період з незначними коливаннями буде утримуватися такий стан погоди зимовий з мінімальною температурою від мінус 10 до мінус 15 у західних та центральних областях, місцями до 18-20 градусів морозу», - зазначив Кульбіда.

«Хорошою новиною» метеоролог назвав те, що на території північних областей протягом 25-29 буде ясно. А ось 26-27 березня у Чернівецькій, Одеській, Миколаївській, Херсонській областях очікується помірний сніг і посилення вітру.

Такі складні погодні умови Кульбіда називає надзвичайною ситуацією загальнодержавного рівня.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Сніг і сильний вітер з України підуть, мороз залишиться, – синоптики
24 березень, 2013, 15:01