Про що потрібно запитати себе перед оформленням кредиту?*

Про що потрібно запитати себе перед оформленням кредиту?*
Кредит може бути дуже корисним, якщо вам терміново знадобилися гроші. Він допомагає придбати побутову техніку, влаштувати приємну відпустку, оплатити комунальні послуги й т.п. Але чи є швидкий кредит онлайн на карту вдалим рішенням саме для вас і саме в цьому конкретному випадку? Перш ніж підписувати договір, дайте відповідь на кілька питань.

Чи є покупка необхідною просто зараз?

Часто ті речі, які здаються конче необхідними, насправді не є такими. Багато покупок можна відкласти на майбутнє, щоб назбирати грошей.

Наприклад, пральна машина чи холодильник дійсно потрібні щоденно. Але від нового смартфону (якщо старий ще добре працює) чи ігрової приставки можна тимчасово відмовитися. Подумайте, яку суму ви зможете відкладати щомісяця. Але вона не повинна бути настільки великою, щоб заважати вам повноцінно жити.

Можна придбати дешевшу заміну?

Часто при виборі якоїсь речі вам хочеться придбати щось найкраще і найдорожче. Але подумайте, чи не краще буде вибрати дешевший аналог і тим самим зменшити витрати?

Наприклад, при купівлі автомобіля можна обмежитися вживаною моделлю, або ж новою з мінімальною комплектацією (але за безпеку краще заплатити). Зекономлені гроші в подальшому можна використовувати для інвестицій чи нових покупок.
Ретельно досліджуйте різні варіанти, щоб підібрати оптимальне співвідношення ціни та якості.

Чи можете ви дозволити собі кредит?

Будьте чесними перед собою, відповідаючи на це запитання. Подумайте по обмеження, пов’язані з кредитом. Наприклад, може знадобитися відмова від відпустки, щоб заробляти гроші на щомісячні платежі.
Враховуйте співвідношення боргу й доходів. Бажано, щоб за кредит не потрібно було платити більше ніж 25% усіх отримуваних грошей.

Як швидко ви зможете погасити кредит?

Ретельно підрахуйте свої доходи та видатки, щоб зрозуміти, коли зможете розрахуватися з боргами. Чи вистачить на це грошей? Чи не потрібно буде шукати додаткові джерела доходу? Важко буде збирати гроші на інші потреби, доки не вирішите питання з попередніми боргами.

Ви також повинні розуміти довготривалі перспективи і ризики. Наприклад, що трапиться, якщо ви втратите роботу? Чи не виникнуть труднощі з працевлаштуванням через погану кредитну історію? Якщо у сім’ї працює хтось один, або у вас немає в кого позичити гроші у разі термінової потреби, потрібно бути особливо обережними. Адже в цьому випадку розраховувати можна лише на себе.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: кредит
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Про що потрібно запитати себе перед оформленням кредиту?*
24 жовтень, 2015, 17:01