Як ви вітаєтеся? - ПИТАННЯ ДНЯ з нагоди Дня обіймів

Як ви вітаєтеся? - ПИТАННЯ ДНЯ з нагоди Дня обіймів
У Дня обіймів, який відзначають щороку 21 січня, напрочуд простий зміст – обійняти кожного, аби передати частину позитивних емоцій, й отримати таку ж. Саме в цей день прийнято обіймати кожного, й до того ж – без найменшого приводу і якогось інтимного підтексту.

Свято типово «неукраїнське», адже придумане американськими студентами у 1986 році. Але чи то завдяки моді, чи своїй простоті, чи великій нестачі в українців позитивного настрою – прижилося і у нас. Щороку в цей день Луцьком гуляють молоді люди з плакатами на кшталт «обійму безкоштовно» і – в доброму розумінні цього слова - чіпляються до перехожих.

Зрештою обійми для декого – і так звичний вітальний жест, як то потиск руки чи дружній поцілунок. «А якими жестами найчастіше вітаєтеся ви?» запитав ВолиньPost у лучан.

Ігор Семенюк, студент ВНУ імені Лесі України, 21 рік:

«Моє привітання з близькими друзями - це обійми, а з друзями-дівчатами - поцілунок у щоку. Якщо людина малознайома - вітаюсь простим помахом руки чи рукостисканням.

Інколи буває, що можу обійняти і малознайому людину, якщо вона мені приємна і світла. Дуже рідко вітаюся з дівчатами за руку. Як правило, коли знайомлять, або ж коли дівчина першою протягує руку.

Цілую руки дівчатам також у дуже рідких випадках. Як на мене, це має бути якась офіційна зустріч чи захід, який вимагає саме такого привітання з жінками».

Валентин Марчук, протоієрей, прес-секретар Волинської єпархії УПЦ МП, 33 роки:

«Традиції привітання у священиків - це трикратне лобизання, тобто цілування до щоки. Це символізує гарне ставлення один до одного, відповідає церковному етикетові. А взагалі у привітанні можна обмежуватися і кивком голови.

Парафіяни ж при привітанні беруть благословення і цілують руку священику. Буває, звичайно, що і рукостисканням, коли людина нецерковна.

Щодо обіймів чи поцілунку руки жінці – суворих заборон немає. Але дії священика не повинні вносити соблазну для людей і не повинні принижувати його сану».

Сергій Наумук, журналіст газети «Волинь-нова», 39 років:

«Вважаю дискримінацією жінок не вітатися з ними за руку. Заходиш у приміщення чи компанію, і з кожним чоловіком особисто привітався, а для дівчат – лише «привіт». Трішки несправедливо. Тому для себе я вважаю нормальним вітатися рукостисканням з представниками обох статей.

Переважно за руку вітаюся з колегами-журналістками, адже вони знають про моє переконання. Хоча неадекватних реакцій чи неприйняття від жінок, коли я протягував їм руку для привітання, не було. Хіба що здивування.

Щодо обіймів як привітання, то вважаю, що вони доречні тоді, коли між людьми близькі стосунки. Тоді вони щирі. Адже часто можна побачити, коли наші депутати обнімаються, мало не цілуються, а зрештою відчувають один до одного неприязнь».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Чехи розгромили «Волинь»
21 січень, 2012, 10:23
Як ви вітаєтеся? - ПИТАННЯ ДНЯ з нагоди Дня обіймів
21 січень, 2012, 09:27