Перша Літургія Ранішосвячених Дарів. ФОТО

Перша Літургія Ранішосвячених Дарів. ФОТО
У середу, 20 березня, вперше в цьому році, у дні Великого Посту, у Свято-Покровському кафедральному храмі Луцька було звершено Літургію Ранішосвячених Дарів.

Із благословення керуючого Волинською єпархією митрополита Волинського і Луцького Ніфонта Богослужіння очолив архімандрит Аліпій (Сапіга), йому співслужили клірики храму, ‒ повідомляють в прес-службі Волинської єпархії УПЦ МП.

Богослужіння співали студенти Волинської Духовної семінарії під керівництвом протоієрея Петра Муляра.

Після Літургії отець Аліпій привітав причасників з прийняттям Тіла та Крові Господніх.



Довідка

Протягом середи та п’ятниці Великого посту, у всіх православних храмах світу священнослужителі звершують відправи Божественної літургії Ранішосвячених Дарів. Це – особливе богослужіння, на якому віруючим подається Пресвята Євхаристія – Тіло і Кров Господа нашого Ісуса Христа з однією особливістю. На самій літургії моменту освячення Св.Дарів не буває, але служителі використовують заготовлені та освячені Дари на попередній повній літургії Святителя Василія Великого. Цим самим Церква Христова надає особливої ваги дням Святої Чотиридесятниці. Слід підкреслити, що богослужіння цих днів сповнені молитовної величі покаяння, та людської скорботи за вчинені багаточисленні гріхи (за інформацією сайту http://uaoc.net)

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Перша Літургія Ранішосвячених Дарів. ФОТО
20 березень, 2013, 16:27
У Рожищі «кинули» рівнян
20 березень, 2013, 16:20