Австрійський імператор на Волині 100 років тому. ФОТО

Австрійський імператор на Волині 100 років тому. ФОТО
Сьогоднішня знахідка в Австрійському державному архіві стосується села Мощаниця, яке заходиться в Ківерцівському районі Волинської області.

У віденському архіві вдалось натрапити на світлини, які були зроблені поблизу цього населеного пункту 100 років тому, в роки Першої світової війни. Звичайно, інколи в підписах старих світлин бувають похибки і помилки, але не сьогодні, бо описах до фото є назва річки, яка протікає поряд. Водойма носить назву Путилівка. І справді, через село Мощаниця протікає річка Путилівка. Фото вимагають дослідження місцевих істориків та краєзнавців, які б могли ідентифікувати місця, які бачимо на фото.

Ще цікавим фактом є те, що на фото можна побачити підпис «Erzh. Karl Franz Josef», тут мова йде про імператора Австро-Угорщини, а саме Карла І, який був представником династії Габсбургів. Смерть Франца Йосифа 21 листопада 1916 року звела Карла I на престоли Австрії та Угорщини.

Точної дати світлин із Мощаниці невідомо. Відомо лише, що це 1914-1918 роки.

Джерело фото: Österreichisches Staatsarchiv

Тетяна Яцечко-Блаженко

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Не треба чекати на грунтовні дослідження. Дещо можна встановити вже зараз. ак, наприклад, якщо на фото саме «ерцгерцог» Карл, а не «імператор», то 1917–1918 рр. можна не враховувати. Тобто фото з ним могло бути зроблено в 1914–1916 рр.
Далі завітаємо на мій сайт та подивимося, які подорожі у ці роки здійснював кронпринц на Східний фронт: http://ah.milua.org/travel-archduke-and-emperor-and-king-charles-during-the-first-world-war
За погодними умовами підходять лише дві подорожі:
1) 23–28 жовтня 1915 р.,
2) 29 січня — 8 лютого 1916 р.
Відповісти
Останні новини
Австрійський імператор на Волині 100 років тому. ФОТО
19 листопад, 2018, 15:55