Озброєні «іхтамнєти» – це лише частина айсбергу, – волинський нардеп

Озброєні «іхтамнєти» – це лише частина айсбергу, – волинський нардеп
Кожен “іхтамнєт” і кремлівський наглядач, що в Криму, що на Донбасі відтепер офіційно не тільки військовий злочинець, але й звичайний кримінальний.

Так коментує закон щодо кримінальної відповідальності за незаконне перетинання державного кордону, що набув чинності 10 листопада, народний депутат Ігор Лапін, який також голосував за законопроект, в своєму блозі на blogs.korrespondent.net, - пише Вар.

«Після вступу в силу закону України, який передбачає кримінальне покарання за перетин державного закону з метою заподіяння шкоди інтересам держави або особою, якій заборонено в’їзд на територію України, або представниками підрозділів збройних сил або інших силових відомств держави-агресора в будь-який спосіб поза пунктами пропуску через державний кордон України або в пунктах пропуску без відповідних документів або з документами, що містять недостовірні відомості встановлюється кримінальне покарання до 3 років ув’язнення. Тобто кримінальну відповідальність росіяни будуть нести в разі перетину українського кордону з бажанням завдати шкоди державним інтересам. Також передбачається відповідальність для тих осіб, яким на законних підставах не можна в’їжджати в Україну, однак вони перетнули кордон. Закон стосується і представників збройних підрозділів країни-агресора, а також інших воєнізованих відомств РФ. Стаття передбачає, як і перетин лінії кордону в пунктах пропуску, так і поза ними», – пише народний обранець.

Ігор Лапін повідомляє, що за повторний незаконний в’їзд на територію України термін ув’язнення збільшується до 5 років. А якщо такий незаконний перетин пов’язано із насильницькими діями або використанням зброї тривалість ув’язнення зростає до 8 років.

«Цей закон надзвичайно важливий інструмент передусім міжнародної взаємодії України. Бо міжнародна спільнота, наші європейські партнери поважають передусім закон. І те, що за законом України відтепер громадяни держави агресора, котрі перетнули наш кордон, є кримінальними злочинцями, зміцнить наші позиції. Вважаю, що є дуже важливим наявність формальних правових підстав для кожної дії. Прокуратура, суди, СБУ постійно жаліються на брак правових інструментів для запобігання подібної деструктивної діяльності з боку держави-агресора. Тепер у них є ці інструменти. Формулювання в законі «бажання завдати шкоди державним інтересам» є дійсно широким, що під нього можна підвести кожен порух агентів Кремля», – пояснює парламентар.

Лапін наголошує, що не варто ігнорувати ще один аспект цього закону.

«Озброєні «іхтамнєти» – це лише частина айсбергу. Зверніть увагу на основне формулювання: «перетин українського кордону з бажанням завдати шкоди державним інтересам». Це власне усі ті агітатори РПЦ, актори й співаки, «експерти» і «політологи», а також «незалежні журналісти» та всі інші агенти впливу Кремля, котрим дотепер було доволі складно обмежити доступ в Україну. Також не потрібно забувати, що в нас в активну фазу входить президентська передвиборча кампанія. До березневих виборів залишилося не так багато. Плюс набирає обертів і парламентська кампанія. І ми всі розуміємо, що в якості віп-агітаторів кожен проросійський політик, кожна про кремлівська політична сила використовуватиме саме отаких «зальотних» росіян. Цим законом ми поставили практично універсальний шлагбаум для всіх цих любителів СССР і «Вєлікой Россіі», – підсумував Ігор Лапін.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Диверсії з Кремля відбуваються не тільки на Донбасі вибухами і вбивствами, а й на мирній частини України шляхом пропагандистських сюжетів, статей, постів, коментарів... які мають тільки одну мету - роз'єднати нас, посіяти хаос, плутанину, створити ілюзію беззаконня, жебрацтва, голоду, розрухи, дезорганізувати українців, зламати морально і психологічно, придушити волю, щоб у нас не було бажання взагалі йти на вибори.
Росія дестабілізує внутрішнє життя в Україні.
Будьте пильні.
Відповісти
Основні вороги сильної, незалежної, процвітаючої України перебувають не в Росії чи в якійсь іншій країні, а Києві! Особливо велике їх скупчення (по декілька сотень осіб одночасно) у будівлі Верховної Ради України (замполіт ігорьок лапін - один із них), в Адміністрації президента України, в Кабінеті міністрів України. Ці покидькі роблять все можливе, щоб війна в Україні, яку вони і розвязали, якомога довше не закінчувалась (бо ж під час війни дуже зрічно красти - війна все спише), продовжують штовхати українців у злидні і всіляко "стимулюють" громадян України, щоб вони тікали на заробітки з України куди інде. А волю українців, моральний і психологічний стан щодня руйнують брехливі і пкишенькові так звані "незалежні, чесні і прадиві" телеканали або боти і інформаційні найманці в інтернеті. І це - об'єктивно.
Відповісти
Останні новини
Озброєні «іхтамнєти» – це лише частина айсбергу, – волинський нардеп
19 листопад, 2018, 16:00