У волинянина знайшли понад 200 патронів часів війни

У волинянина знайшли понад 200 патронів часів війни
Правоохоронці Волині вилучили у мешканців області патрони і холодну зброю.

На арсенал патронів натрапили оперативники Луцького райвідділу міліції, які в помешканні 35-річного мешканця села Буяни Луцького району виявили 216 патронів калібру 7,62 мм часів Великої Вітчизняної війни, ‒ повідомляють у прес-службі волинської міліції.

Боєприпаси передали на експертизу.

Також працівники відділу карного розшуку неподалік Центрального ринку на вулиці Глушець, що в Луцьку, у 70-річного лучанина виявили ніж, «схожий на холодну зброю», ‒ йдеться у повідомленні правоохоронців.

У пенсіонера не було жодних документів на нього, через це міліціонери вилучили його і передали фахівцям Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС України у Волинській області.

Згідно зі ст. 263 КК України, носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу караються позбавленням волі на строк від двох до п’яти років. Носіння, виготовлення, ремонт або збут кинджалів, фінських ножів, кастетів чи іншої холодної зброї без передбаченого законом дозволу караються штрафом до пʼятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до п’яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
виявили ніж, «схожий на холодну зброю»
-----------------
Це, блін, непрофесіоналізм працівників міліції! Що значить, "схожий"?! Будь-який ніж "схожий" на холодну зброю. А для працівників міліції це всього лиш привід загребти людину для протоколу і виконанн плану або "конфіскувати" дорогий ніж для власного користуванна.

Для кого написана методика криміналістичного дослідження холодної зброї та конструктивно схожих з нею виробів?!!! Для працівників міліції чч для звичайних громадян. перш ніж вилучати, треба власні ж інструкції прочитати!!!
Відповісти
Останні новини
У волинянина знайшли понад 200 патронів часів війни
24 березень, 2013, 10:54