Особливості оренди житла в Піцунді*

Особливості оренди житла в Піцунді*
Оренда квартир і будинків має в Абхазії певні особливості. Щоб місцевий колорит не зіпсував відпочинок, варто знати деякі секрети пошуку житла. Одна з ключових порад – бронювати місце для проживання краще заздалегідь. Приватний сектор Піцунди має багато пропозицій для туристів, тож з цим не повинно виникнути труднощів.

Чому краще бронювати заздалегідь?

Турист, який шукає житло вже після прибуття в Піцунду, ризикує. Не всі власники нерухомості є добросовісними. Деякі з них прагнуть витягти з приїжджого якомога більше грошей. Ось до чого це може призвести:

• Ви потрапите до рук посередника, який обіцяє чудове житло. Часто це таксист. Він возить вас по кількох об’єктах, а якщо жоден з них вас не вдовольняє, починає вимагати оплату (і немалу) своїх послуг. В хід ідуть погрози, образи і навіть фізичне насилля.
• Ви погоджуєтеся на оренду певного житла, але не встигаєте його добре роздивитися. Недоліки з’являються, вже коли ви заплатите наперед і буде шкода втрачати ці гроші.
• Ви заплатите набагато більше, ніж могли б це зробити при попередньому бронюванні. Недобросовісні власники нерухомості та посередники добре розуміють, що турист без даху над головою прагне знайти його якомога швидше.

Як бронювати?

Ось що ми радимо зробити, аби відпочинок в Піцунді залишив по собі приємні спогади:

• Користуйтеся сервісом попереднього бронювання. Сайт «Едем в гости» значно спростить процес оренди. Тут зібрана повна інформація про приватний сектор, готелі та бази відпочинку Піцунди.
• Порівнюйте вартість різних пропозицій. Ціна оренди житла з приблизно однаковими умовами та відстанню до моря може відрізнятися в кілька разів.
• Обов’язково уточнюйте, які послуги входять у вартість, а за які доведеться платити окремо. Інакше для вас може виявитися сюрпризом, що орендодавці вимагають окрему плату за приготування їжі в літній кухні, користування бесідкою, гарячу воду чи туалет в будинку.
• Перевіряйте відстань до моря. Якщо адреса не вказана в оголошенні, дізнайтеся її під час спілкування з орендодавцем. Власноруч перевірте на карті, на якій відстані від берега знаходиться житло. Варто уточнити і якість пляжу поблизу. «5 хвилин пішки» в реальності можуть обернутися півгодинною прогулянкою.
• Бажано перевіряти інформацію про власників житла в інтернеті, перш ніж вносити завдаток. Вони можуть виявитися аферистами чи просто недобросовісними людьми. Здійсніть пошук по адресі, контактних телефонних номерах.

Якщо проживання у квартирі/будинку вам не сподобалося, не полінуйтеся лишити відповідний відгук. Це допоможе іншим людям.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Піцунда
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Особливості оренди житла в Піцунді*
21 грудень, 2015, 12:52