«Буратіно» судиться з будівельною фірмою через борги?

«Буратіно» судиться з будівельною фірмою через борги?
ТзОВ ВТП «Буратіно» до цих пір не розплатилося за спорудження торгового центру.

Власників скандального будівництва продовжують викликати до суду в якості відповідачів, повідомив 25 березня телеканал «Аверс».

Нині керівникам товариства виставляють рахунки за будівельні матеріали.

Як відомо, більше року тривав судовий спір довкола будівництва торгового центру, що на вулиці Винниченка, 4 в Луцьку. Утім «Буратіно» 14 листопада уже приймав перших відвідувачів.

На товариство, співвласниками якого є син луцького мера Миколи Романюка Володимир Романюк, батько депутата Луцької міськради Андрія Козюри Григорій Козюра та бізнесмен Сергій Була, позивалися мешканці будинку, що розташований за цією ж адресою, та прокуратура.

Однак ані одні, ані другі не змогли довести, що колишнє дитяче кафе «Буратіно» реконструювали у торговий центр з порушеннями.

Тим часом власники об’єкту продовжують розраховуватися за його спорудження. До Господарського суду на ВТП «Буратіно» позивається фірма з іноземними інвестиціями «Дока Україна».

Як ідеться у позові, в цієї київської компанії «Буратіно» з серпня 2011-го по квітень 2012-го орендувало елементи будівельної опалубки (опалубка – тимчасова конструкція, яка слугує формою для бетонної суміші та арматури, при зведенні бетонних та залізобетонних споруд і монтується безпосередньо на місці їх будівництва).

Конструкцію для спорудження фундаменту брали у користування в кількості майже 2,5 тисячі одиниць, за що в місяць сплачували понад 47 тисяч гривень, йдеться в сюжеті.

За час користування лише за оренду опалубки мали викласти понад 228 тисяч гривень, однак орендарі розрахувалися лише частково, сплативши всього лиш 167 тисяч гривень. Тож столична фірма почала через суд стягувати борг.

Окрім недоплаченої суми розміром понад 61 тисячу гривень, суддя Господарського суду Софія Костюк поклала на «Буратіно» ще 16 тисяч судових витрат. Щоправда розраховуватися «Буратіно» буде поступово: 15 березня відповідачі занесли до суду заяву про розстрочку сплати заборгованості.

За словами адвоката Святослава Туза, який представляє інтереси ТзОВ ВТП «Буратіно», журналістів телеканалу «Аверс» на судовому засіданні не було, тому вони цей суд трактують по-своєму.

«У нас немає конфлікту з цією фірмою. Слухається справа про розстрочку заборгованості. Це нормальні господарські стосунки. Таке право дає закон. Я на зв'язку з адвокатом цієї фірми. Це, напевно, давня «любов» «Аверсу» до «Буратіно». Це не журналістика», - прокоментував Святослав Туз.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Буратіно
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
молодець Славік
Відповісти
Аверс, как всегда, далек от истины.
Відповісти
Останні новини
«Буратіно» судиться з будівельною фірмою через борги?
26 березень, 2013, 16:40