Ключові інгредієнти середземноморської кухні*

Ключові інгредієнти середземноморської кухні*
Кухні деяких країн є особливо корисними. До них відносяться і страви середземноморської кухні. Щоб покуштувати їх, зовсім не обов’язково летіти у Грецію чи Італію. Для цього потрібно лише завітати у ресторан Marlin. Ви можете зайти на сайт marlin-restaurant.com, щоб дізнатися більше про цей заклад. Тут представлені традиційні страви та напої, які дозволять вам не лише отримати задоволення, а й подарувати організму корисні речовини. Тут акцент зроблено на свіжих овочах, зелені, нежирному м’ясі, морській рибі, корисних жирах. Але що саме формує кухню цього регіону?

Оливки та оливкова олія
Це невід’ємний компонент багатьох країн Середземномор’я. Його використовують для приготування випічки, основних страв, закусок, салатів. Оливкова олія добре підходить для піци, пасти, смаженої риби, бутербродів і т.д.

Італія, Іспанія та Греція є трьома найбільшими виробниками оливкової олії у світі. Вона містить велику кількість токоферолів, каротиноїдів, поліфенолів, які мають антиоксидантні та протизапальні властивості.

Лимони
Жителі Середземномор’я використовують усі частини цих цитрусових повністю – від соку до цедри. З ними готують курку, рибу, м'ясо, маринади, заправки. Лимонний сік – здорова альтернатива оцту. Кислота і флаваноїди знижують рівень глюкози в крові, тим самим стаючи профілактичними засобами в боротьбі з діабетом.

Фета і йогурт
Ці традиційні молочні продукти готують методом зброджування, тому вони багаті пробіотиками. Також фета і йогурт містять багато білка. Тому їх варто поєднувати з рослинною їжею, щоб забезпечити організм достатньою кількістю білка. Фета – обов’язковий компонент традиційного грецького салату. Йогурт з медом греки часто їдять на сніданок.

Свіжий йогурт можна використовувати в якості соусу до смаженого м’яса. Також в ньому маринують свинину, яловичину, баранину, курку для приготування шашлику.

Свіжа риба
Близькість до моря означає велику кількість риби в раціоні. Цей продукт варто вживати хоча б двічі на тиждень. Він містить багато білків, вітамінів, ненасичених жирних кислот, мінеральних елементів. Риба поживна, але низькокалорійна.

Зелень і трави
Випічка з зеленню є однією з основних страв у Греції, на півдні Франції, в Італії та деяких інших регіонах Середземномор’я. Кульбаба, фенхель, рукола, цикорій – далеко не повний список дикоростучої зелені, яку додають у страви. Такі рослини багаті на каротиноїди, вітаміни С та Е, залізо, магній, кальцій. Також в них містяться жирні кислоти.

Трави містять багато антиоксидантів і протизапальних речовин, особливо поліфенолів. Бажано додавати у страви свіжі трави, які є значно кориснішими в порівнянні з сушеними. Багато таких трав росте у теплих країнах просто в садках і на городах.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Ключові інгредієнти середземноморської кухні*
24 грудень, 2016, 17:35