Особливості вибору антивірусної програми*

Особливості вибору антивірусної програми*
Ми не ставимо питання про те, чи взагалі потрібно використовувати антивірусне ПЗ (програмне забезпечення). Завжди є небезпеки, які можуть загрожувати вашому комп’ютерові. Не має значення, користуєтеся ви платформою Windows, Android чи macOS. Антивірус Eсет інтернет сек`юриті необхідний у будь-якому випадку. Це ефективне рішення як для окремих пристроїв, так і для мереж. Існують версії антивірусу для настільних і мобільних пристроїв. А може, ви ще не визначилися з вибором програми для електронного захисту? Тоді ми підкажемо, на що саме потрібно звертати увагу.

Високий рівень виявлення небезпек

Ви повинні впевнитися, що антивірусне ПЗ здатне розпізнавати більше 95% шкідливих програм, навіть якщо вони з’явилися недавно. Але при цьому робота антивірусу не має супроводжуватися великою кількістю помилкових спрацьовувань, коли безпечні файли позначаються як підозрілі.

Платно чи безкоштовно?

Деякі безкоштовні антивірусні продукти дуже добре захищають комп’ютер від шкідливих програм. Але платні продукти, як правило, мають багато додаткових функцій (особливо для Windows). Наприклад, це захист від вимагачів, файловий шредер, менеджер паролів і т.д. Чітко усвідомлюйте, за що саме платите. Немає сенсу віддавати гроші за ті функції, які зараз не потрібні чи не знадобляться в недалекому майбутньому.

Навантаження на систему

Наскільки антивірус уповільнює роботу пристрою? Враховуйте показники як у фоновому, так і в активному режимі. Під час перевірок системи та оновлень програма вимагає більше ресурсів. Особливо важливо це для старих ПК, як є повільнішими в порівнянні з новими моделями.

Зручність використання

Більшості користувачів потрібен антивірус типу «увімкнув і забув». Але інколи буває корисно налаштувати програму під ті чи інші потреби. Для цього розробники повинні створити усі можливості. Якщо налаштування складне й незрозуміле, це мінус для ПЗ.

Пробна версія

Більшість розробників дозволяють випробувати антивірус протягом певного часу, перш ніж купувати його. У програмах для Android часто використовується модель freemium, в якій основні функції є безкоштовними, а за додаткові потрібно платити.

Не обмежуйтеся пробними версіями антивірусів, які постачаються разом з операційними системами.

Мультиплатформенність

Бажано віддавати перевагу продукту, який одночасно перевіряє локальні файли, веб-сайти, електронну пошту. Якщо ви цікавитеся захистом кількох пристроїв, може бути виправданим вибір антивірусу, який одночасно працює з Windows, OS X та Android.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: антивірус
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.