Депутати не хочуть вирішувати проблем мешканців, ‒ мер Луцька

Депутати не хочуть вирішувати проблем мешканців, ‒ мер Луцька
Сесія Луцької міської ради несподівано зірвалася через рішення міського голови Миколи Романюка, який оголосив перерву до 10 ранку 29 березня.

Друге пленарне засідання тривало 28 березня.

В останні години роботи сесії депутати розглядали так звані «земельні питання», переважна більшість з яких стосувалася продовження оренди, надання дозволу на розробку документів тощо. Проте депутати голосували незрозумілим для мера способом – частину рішень вони підтримували, частину – ні.

Микола Романюк був дуже здивований поведінкою депутатів і зазначив, що у разі не підтримки рішення якогось земельного питання, треба надавати альтернативний проект рішення щодо відмови. Проте таких документів ні в кого не було.

«Я не розумію, як можна одному давати дозвіл, а іншому не давати. Я говорю про стабільність і позицію міської ради. Давайте виберемо позицію «або...або»», - закликав мер депутатів до порядку.

Проте депутати й надалі голосували «нестабільно» і не пояснювали своєї мотивації. Голосування далі проводилося поіменно, тобто, з висвітленням на екрані прізвищ депутатів і результатами їхнього голосування.

Ситуація «застрягла» на питанні про надання ПрАТ «Луцькавтодор» дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для обслуговування складу насипних матеріалів. Під час голосування питання не набрало необхідної кількості голосів.

«Це ж копійки до бюджету. По крихтах збираємо. Або ми закриваємо сесію, або ми кажемо, що ми не хочемо вирішувати проблеми мешканців. Або готуємо альтернативні відмовні рішення. Якщо є заперечення – вносьте рішення. Був час і можливість. Сидіти в залі і голосувати: «Бо я так не хочу» – не буває. Треба брати відповідальність. Або тоді закриваємо сесію і йдемо. Як зробили частина депутатів – встали і пішли», - скаржився Романюк.

Після повторного голосування, яке знову виявилося провальним, мер оголосив перерву до 10 години 29 березня і покинув сесійну залу.

«До мене люди на прийом ідуть, а потім поясни людям», - додав мер, уже виходячи з зали.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А що пояснювати, все продано
Відповісти
70 сотих землі на волинь-асфальт та санрайз.браво!де прокуратура
Відповісти
суче вимє навіть не спромігся почистити сніг в центрі міста
Відповісти
чого причепилися до голови міста! думаєте йому легко вирішувати ваші усі проблеми, коли відсутня підтримка депутатів. Почитайте чинне законодавство, а тоді розкидайтесь комертарями
Відповісти
Останні новини
Депутати не хочуть вирішувати проблем мешканців, ‒ мер Луцька
28 березень, 2013, 15:39