Папа Франциск мив та цілував ноги неповнолітнім вʼязням. ФОТО. ВІДЕО

Папа Франциск мив та цілував ноги неповнолітнім вʼязням. ФОТО. ВІДЕО
Понтифік омив і поцілував ноги 12-ом малолітнім вʼязням різних національностей і віросповідань, серед яких були також і мусульмани.

У Римі відзначили Чистий четвер. Зранку Папа відслужив месу в базиліці Святого Петра. На службі були присутні понад півтори тисячі римських священиків, ‒ пише Gazeta.ua з посиланням на ua.euronews

Увечері ж понтифік відправив богослужіння під назвою «На Господній вечері. Уперше ця служба відбулася не в якійсь з римських церков, а у колонії для неповнолітніх на околицях Рима. Там же Франциск провів церемонію омивання ніг.

«Найвищий серед нас має прислуговувати іншим. Це ‒ символ, це знак. Омиваючи вам ноги, я служу вам», ‒ сказав Франциск.

Понтифік омив і поцілував ноги 12-ом малолітнім вʼязням різних національностей і віросповідань, серед яких були також і мусульмани ‒ так, як Ісус Христос на Тайній вечері омив ноги 12-ом апостолам. І вперше серед обраних для церемонії були дві дівчини. Папа витер ноги підлітків рушником, витканим із 720 ниток, які привезли з місць, повʼязаних із земним шляхом Христа.

Обряд омивання ніг у Чистий четвер ‒ давня християнська традиція, яка відтворює смирення Ісуса Христа, який під час Тайної Вечері омив ноги своїм учням, кажучи: «Я дав вам приклад, щоб, як Я зробив вам, так і ви робили».

Традиційно, церковні ієрархи у цей день омивають ноги священикам.

«Ми повинні допомагати один одному, ‒ сказав Папа Франциск. ‒ Це те, чому нас навчив Христос, і це те, що роблю я, тому що це мій обовʼязок, який походить із серця та любові. Господа ми зустрічаємо не у душевних пошуках», ‒ відзначив він, підкресливши, що духовенство не повинне вʼязнути у «самоаналізі», а концентруватися на допомозі ближнім.

За повідомленнями італійської преси, Папа звернувся до найбільших благодійних організацій з проханням розповсюдити три тисячі запрошень серед бездомних на месу, що відбулася у Великий четвер у базиліці святого Петра. Увечері ж у Страсну пʼятницю Папа очолить хресний хід у римському Колізеї і понесе деревʼяний хрест.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 15
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Это конечно ужасно.Кто придумал такое мероприятие?Маразм и только.
Відповісти
Приклад, як повинна вести себе Людина.
Гідний урок нам і нашим пастирям.
Перш ніж злословити – попробуйте.
Відповісти
спробувати що? ноги злочинцям цілувати????
Відповісти
Обгрунтуй!Чому це брєд відразу?
Ви що чимось за Папу кращі?)
Вас за життя визнають "святим"?!!!
Смішні Ви та не далекоглядні..., шкода, що це не сприймається правельно,як має сприйматися..., Вам би сємкі, чіпси їсти і півас на лавках місцевого парку жувати...,все, а ще в офісі штани на 1500грн. протирати...
Відповісти
1. А тому що цілують бо подобається, виходить папаші подобається цілувати ноги старих пердунів чоловічої статі. Чи не збочення це???
2. Звичайно кращий :)))). Я не належу до самої кривавої комерціїної структури в світі на рахунку якої сотні мільйонів жертв і десятки століть мраку і мільярд зомбі :))).
3. Ніхто не святий і в любому випадку мені було б байдуже якщо те поголівя яке випасає ватикан визнало б мене святим. Смішно :))).
Хто Ви такий щоб говорити що правильно що ні? По вашому вірити в розмовляючих змій і відповідно бути тупим це правильно?? :))
Вам би книжок почитати... :)))
Відповісти
Ну да, ти "кращий",тут мови нема..., нема всім тобі рівних, ти що?!=)
Цілують не тільки тому,що, як ти тут вказуєш, "подобається", а як вітаються, теж цілуються тобі що подобаються один одному чи коли повагу висловлюють поцілунком у щічку, наприклад, то теж "ПОДОБАЄТЬСЯ"?!
Повага просто в житті має бути до всіх, без винятку, але НЕ ЗАВЖДИ..., ТУТ Я МОЖУ ПОГОДИТИСЯ, АЛЕ ТВОЯ ГОРДІСТЬ ТОБІ ТАКОГО НЕ ДОЗВОЛИТЬ,АДЖЕ, ТИ ЗАКОМПЛЕКСОВАНИЙ ТА ОБМЕЖЕНИЙ, а якби ти не був таким-то думав би по-ін.
Доречі, книжок набагато більше ніж ти прочитала, а чому ж ти тоді книжкам віриш,обраним,яким хочеш ти? Це теж "твоя привілегія"?
Для мене, ця людина обрана, і не зміями, а людьми, бо на Землі всі ми люди, а після смерті це вже буде видно чи прожили ми це життя достойно чи ні, тому не тобі судити, ПОВТОРЮСЯ!
В кожного своя точка зору, але добре, що вона є, проте, нею не треба ображати інших...,які це та релігію поважають!
Відповісти
так, ще мами своїх дітей цілують, а тут дед деду ногі лиже... ппц... Не треба тут таких порівнянь. Цікаво було б побачити який відсоток "людей" вважає таке нормою, як ще вважає нормою цілувати кістки давно померлих або обоссані стіни (ЛОЛ:))).... Певно що більшість, а це тільки говорить про те, скільки обмежених людей терпить наша Земля.

Гордість тут моя ні до чого. Я простий як двері і не лицемір як ти. І якби ти відкрила очі то теж думала по іншому. Але всі люди різні: одні цілують ноги злочинцям :))).Інші грішать все життя а потім раз в рік на пасочку чи на різдво до храмчику, молитвочку, лизнути немиту попську ручку, грошенят підкинувши, і все, можна далі жити :)))), а іншим якось це все дужже дико. Розумієш?

Головне не кількість а якість. Ти б ще для загального розвитку біблію прочитай :)))
Ті книжки що читаю я написані розумними людьми, фізиками, математиками, філософами. Чому я вірю таким книжкам? :))) бо в мене критичний склад розуму як і в цих авторів :))). Ну і звичайно всі вони атеїсти. Серед науковців взагалі мало релігійнутих.

"Для тебе ця людина обрана..." - а для мене всі "люди" що приймають участь в цьому мракобєсіє і самі є мракобєсами. Вас одночасно і шкода, і смішно з вас, і страшно що вас так багато... Проте з кожним роком все менше і менше.

А після смерті буде те що і до життя :))))

В кожного своя точка зору і ніхто нікого не ображає. Чи повинен ображатися раб коли його називають рабом? А тим паче коли він сам себе рабом називає божим?

А хто каже про не повагу до людей? Ми живемо в вільній країні і кожен може вірити або робити все що не перечить конституції. От наприклад законом не заборонено їсти гавно, і ми не можемо заборонити копрофілам робити те, що приносить їм задоволення. Але тільки до тих пір коли вони не почнуть продавати це гавно по всьому місту і говорити як це круто і правильно його їсти, а ще потім з цим гавном в школи до дітей лізуть, і по новинах постійно говно і говноїди. А скільки воєн через це гавно.... Їжте його собі, тільки не потрібно його нікому навязувати і ОСУДЖУВАТИ тих хто ну не буде його їсти НІКОЛИ :))))
Відповісти
Ой йома йо)))
Скажу так: БІБЛІЮ ЧИТАЮ, МОЛЮСЯ, ДО ЦЕРКВИ НЕ ТІЛЬКИ НА ПАСОЧКУ БІГАЮ І РАДЖУ ТОБІ ТЕЖ ТАК САМО РОБОТИ, А НЕ БУТИ ОБМЕЖЕНИМ, так і нічого ти не зрозумів, шкода, нажаль, шкода...
А який відсоток це сприймає чи не сприйме-для мене це не показник, я самостійна одиниця, не сприймаю те,що хтось каже чи думає,лише обгрунтовані речі, високі, начитані та мудрі-оце для мене показник, а таке базікало,як ти, соррі не є авторитетом ні в чому-ти для поч. хоч кимось стань, тоді суди ближнього свого!!!
А на даний момент в мене нема бажання сперичатися з тобою..., твої порівняння-дитячі, смішні і примітивні!
Нажаль, керуйся й надалі думкою більшості, живи,Як скаже наш Президент і все в тебе буде ок.!
А я вже якось так) по-Божому далі буду жити, носитиму хрестика,віритиму, сповідатимуся, поститимуся, буду просто людиною,Яка не ображає почуття інших та сприймає всіх, а як жити-кожному своє тут, хто на що здатен!
Відповісти
ойойой :))))
Скажу так. Твої слова "я самостійна одиниця, не сприймаю те,що хтось каже чи думає,лише обгрунтовані речі, високі, начитані та мудрі-оце для мене показник" ніяк не вяжуться з тим що пишеш далі. Ти не самостійна одиниця. Ти одна з зазомбованих (хоча ти це наврят зрозумієш, так як ти є ОБМЕЖЕНОЮ). Мудрі для всіх показник. Просто багато хто насправді не розуміє що мудрі (автори біблії) рахували тих хто поведеться на такий маразм баранами. А уявіть якої б вони були думки про вас дізнавшись що навіть через 2000 років в цей брєд будуть продовжувати вірити... :)))))

Ніхто ні з ким не сперечається. Я не можу вас переконувати що яблуко краще гівна. Ми вільні люди і в нас різні смаки :))).

В мене якось язик не повертається бажати тобі керуватися думкою більшості. Що таке більшість??? більшість привела Гітлера до влади, більшість вірить в різні релігійні казочки, більшість слухаю верку смєрдючьку і ниКАЛая баскова, більшість вибрала зека, більшість бухає і курить, більшість ненавидить меншість.

Бажаю тобі відкрити очі. А для цього треба читати біблію. Бо в ній сказано що треба вбивати брата свого Буття 32, 26-27, Пятикнижжя, Числа, 25, 4-5, не бути милосердним Повторення закону, 7, 1-2, робити етнічні чистки
Вихід, 12, 12-14, Вихід, 12, 29-30,
Хто не зі мною, той проти менеМатвій, 12, 30, сказано для чого ісус прийшов Матвій, 10, 34-35, проклятий кожен хто не любить господа Перше послання апостола Павла до коринтян, 16, 22, що рабство це добре Левит 25. 44-46.

Я ще багато можу цікавого в біблії показати. Видно сразу як ти її читаєш :)))) Як і переважна більшість :)))). А таких називають лицемірами. Ти не володієш елементарним поняттям в що ти віриш. ти віриш бо ти більшість, бо твої батьки вірять, бо страшно в пекло, бо то бо сьо. Ти її хоч прочитай перш ніж побожому жити. Ато зараз ти по стадному виходить живеш.

Ps. це ж яка віра повинна бути щоб молитися на знарряддя вбивства свого божества....? ппц....
Відповісти
Exaboto тобі потрібно перестати читать різну маячню дурних безбожників та наркоманів. Сходи в Церкву, подивись службу і ти точно зміниш свою думку (якщо ти, звичайно, не остаточно втратив мозок).
Відповісти
Вареник, тобі потрібно зрозуміти що переважна більшість благ цивілізації якими ти користуєшся, були сконструйовані дурними безбожниками, які працювали головою замість того щоб тратити час на дикість релігійної системи яку придумали люди, що не розуміли елементраних законів природи. От дивись, на першій же сторінці біблії видно що вони не розуміли що світло йде від Сонця. Не можна створити спочатку світло потім Сонце. А ти мені кажеш в церкву ходити, аннет :))). Хватає розуму :)))
Так що читай біблію і виривайся, виривайся з цього релігійного дурману... :)))
Відповісти
Ти хочеш сказати, що ДаВінчі, Едісон, Галілей, Нобель - були атеістами? Сздається мені, що всі вони були віруючими людьми. А от головою не думаєш саме ти!
Відповісти
Але ти Вареник :))). ДаВінчі, Нобель були атеїстами, а Галілей взагалі став символом протистояння науки і мракобєсія (так званий процес Галілея). Щоб не здавалось треба бути знайомим з їхнім життям хоча б поверхнево, але, в твому випадку краще тричі перехреститись :))))))
Відповісти
Респект Папі.
Відповісти
Останні новини
Папа Франциск мив та цілував ноги неповнолітнім вʼязням. ФОТО. ВІДЕО
29 березень, 2013, 13:42