Порошенко розлучився з «Богданом»

Порошенко розлучився з «Богданом»
Петро Порошенко покинув автомобільний бізнес, передавши частку в корпорації «Богдан» партнеру Олегу Свинарчуку.

Це він зробив у 2009 році, - повідомив Свинарчук Forbes.

Його пакет перейшов Свинарчуку в обмін на борг обсягом 100 мільйонів доларів США і міноритарну частку Свинарчука в корпорації Roshen. Приводом для угоди стали фінансові проблеми «Богдана» під час кризи 2009 року.

У середині 2000-х партнери по «Богдану», Свинарчук та Порошенко розпочали масштабну інвестпрограму, відкривши в 2008-му в Черкасах новий завод з виробництва легкових автомобілів потужністю 120 000 машин в рік. Вартість заводу склала близько 300 мільйонів доларів США. Джерелами фінансування послужили кошти, залучені у банків і на ринках капіталу, та 100 мільйонів доларів, позичених Свинарчуком у Порошенка.

Після початку кризи попит на машини «Богдана» знизився у кілька разів: у 2009 році корпорація виготовила 14 400 легкових машин, в шість разів менше, ніж у 2008-му. Випуск автобусів і тролейбусів за підсумками 2009-го також скоротився в шість разів, до 624 одиниць.

Щоб повернути борг Порошенку, Олег Свинарчук віддав партнеру свій пакет в Roshen та інших спільних бізнесах, натомість отримавши частку Порошенка в «Богдані».

За даними Forbes, Свинарчук нині контролює 100% корпорації «Богдан».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Надеюсь, Богданчик выживет. Сколько бы полищуки не кричали по поводу наших луцких маршруток, в городах востока всё намного хуже. В Запорожье, Мелитополе, Днепропетровске, Кривом Роге, везде, где я был, там, в основном, большинство 412-ых Спринтеров и LT, в которых развернуться вообще невозможно.
Відповісти
А как же Крым твой родной? )))
Відповісти
Крым мне не родной, и я не знаю, как там с этим обстоят дела. Наверное, так же
Відповісти
Останні новини
Порошенко розлучився з «Богданом»
29 березень, 2013, 14:11