Де встановлювати датчики руху в приватному будинку?*

Де встановлювати датчики руху в приватному будинку?*
Датчики руху – один з найкращих інструментів для захисту дому від зловмисників. Але недостатньо просто встановити їх будь-де. Для ефективного використання цих пристроїв потрібно враховувати хід думок потенційного зловмисника. Через які місця вони найчастіше проникають в будинок? Де злодії очікують побачити сенсори? Магазин Security-Shop підготував кілька корисних порад щодо вибору місць для встановлення датчиків. В цій компанії вам не лише запропонують великий вибір обладнання для безпеки дому, а й допоможуть правильно змонтувати його.

Найменш ефективне розміщення

Найкраще датчики руху працюють, коли охоплюють максимально широку ділянку простору. Тому найкраще розташовувати їх так, щоб вони не були закриті іншими об’єктами. Це стосується навіть дрібних предметів, таких як горщики з квітами чи книги.

Невдалі місця:

• Навпроти вікна. Це місце є невдалим з двох причин. По-перше, сонячне світло і нагріті предмети ззовні можуть викликати хибне спрацювання інфрачервоних сенсорів. По-друге, датчик ефективніше спрацьовує, коли злодій рухається паралельно з ним, а не навпроти нього.
• Навпроти дверей. Причина та ж, що й в попередньому випадку.
• Біля джерела тепла. Інфрачервоні пристрої через фіксацію нагріву можуть спрацьовувати, навіть якщо поблизу немає людей.

Ефективне розміщення

Вдалі місця:

• Кути. Встановіть датчик в кутку кімнати так, щоб він був націлений на вікно, двері чи коридор. Це забезпечує широку зону покриття і робить пристрій менш помітним.
• Коридор. Спальня часто є однією з найперших точок атаки злодія. Встановіть сенсор у коридорі, але не над дверима чи навпроти них. Зафіксуйте його на стіні так, щоб зловмисник пройшов мимо нього.
• Біля місць зберігання цінних речей. Це можуть бути ювелірні вироби, електроніка, хутро і т.д. Коли грабіжник переміщуватиме такі предмети, датчик повинен зафіксувати їх рух.
• В патіо. Якщо у вас є внутрішній дворик, розмістіть сенсор перпендикулярно вікнам і дверям. Не забудьте захистити пристрій від вологи.
• Біля підвалу. Часто грабіжники намагаються проникнути в будинок через підвал чи гараж. Бажано, щоб рух зловмисника був зафіксований ще до того, як він пробереться у житлові приміщення.

Якщо ваш будинок має кілька поверхів, захистити потрібно кожен з них. Грабіжники найчастіше шукають датчики на стінах. Тому спробуйте встановити їх на стелі чи якось замаскувати. Багато сучасних пристроїв працюють однаково ефективно під різними кутами. Це значно розширює вибір варіантів монтажу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: датчики
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Де встановлювати датчики руху в приватному будинку?*
18 січень, 2016, 11:42