Як паркуються в Луцьку. ФОТО

Як паркуються в Луцьку. ФОТО
У луцьких водіїв - недостатньо культури в паркуванні автомобілів.

Це видно з фоторепортажу, який опублікувала Четверта влада.

Так, улюблене місце для паркування в недобросовісних водіїв - тротуари. Варто зауважити, що таким чином вони перешкоджають вільному руху пішоходів.

Є й такі, що не соромляться залишати автомобілі, перекриваючи тротуар повністю, змушуючи пішоходів рухатися проїжджою частиною вулиць.

Навіть на пішохідній вулиці Лесі Українки стоїть багато автомобілів. В центрі міста не бояться поставити машину на пішохідному переході.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: транспорт
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 51
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"У луцьких водіїв - недостатньо культури в паркуванні автомобілів" А ви можете показати в нас в Луцьку парковки, особливо в центрі міста? Не можна бути таким категоричним у твердженнях
Відповісти
а якими треба бути,щоб не бути категоричним?це нормально так робити?
Відповісти
так, за умов, що вказанф на фото, це дуже нормально так робити!
Відповісти
не має місця для паркування - хай скаржаться
а за те що на пішохідному переході і пішохідній вулиці стоять - мають бути евакуйовані
щоб їм на цвяхи все літо наїзджати
Відповісти

А чим займається служба ДАІ у місті Луцьку? Чому працівники служби не займаються своїми обовязками по кронтролю за правильним паркуванням на міських вулицях ?
Великі штрафи - хороші надходження до міських бюджетів
Великі штрафи = хороше виховання некультурних водіїв.
Відповісти
"Великі штрафи" - джакузі,айпади у їхніх чад і норкові шуби.
Відповісти
Так як припарковані на фото то так дозволено ПДР.
Відповісти
дозволено ПДР?
А ху-ху не хо-хо?! Штрафувати і вивозити евакуаторами таких "паркувальників"!!! Все місто засрали і заблокували своїми авто!!!
Відповісти
видно, що людина немає автомобіля
Відповісти
все правильно. автомобілям і мотоциклам, якщо залишилося щонайменше 2 метри для проходу пішоходів
Відповісти
В більшості випадків так паркуватись не дозволено ПДР. На тротуарі можна ставити лише з краю тротуара, щоб лишалося не менше 2 метрів для пішоходів.
Відповісти
А тепер, шановний, вкажи пункт ПДР, де вказано саме так як ти написав і суперечить тому, як на більшості фото?
Відповісти
Та невже такі паркування дозволені правилами?
Особливо на пішохідних переходах ( знаки), по дві машини в ряд на тротуарах,на перехресті,автобусних зупинках, впритул до стін будинків та вітрин магазинів, поперек чи під кутом на тротуарах з подальшими виїздом на головну заднім ходом....продовжувати шановний " Для редакторів"? Та на цих знімках, представлених у репортажі, практично всі сфотографовані авта порушили правила дорожнього руху.
Відповісти
половина не порушила - особливо ті, що на тотуарах
Відповісти
Читай Правила...
Відповісти
а я думаю ДАІшники правила трактують дуже по-особливому, щоб відразу якусь соточку в карманчик..
Відповісти
саме цікаве дійсно всі фото зроблені в центрі міста де машино фактично ніде не можна ставити крім:
1)СЄНУ -проїзд до бібліотеки, якій заставляється машинами з юрфаку і екном- міжнарод корпусу. вздовдж корпусу ставити не можна бо поперше нормальному руху перешкоджає транспорту подруге виїзд біля якого не можна ставити ближче 10 метрів...далі пішохідний знов відстань 10 метрів... одну дві машини макс поставити можна! на це увагу ніхто не звертає бо правила мало хто знає!
2) тротуари ПДР 15.10 стоянка забороняється на тротуарах, за винятком легкових автомобілів та мотоциклів,яккі можуть бути поставленні на краю тротуарів де для руху пішоходів залишається щонайменше 2 м.
3) давайте не будем саме зараз розповідати про неправильну парковку! місто слабо розчищене не те що для машин а для людей! те що ТЗ немає куди приткнути біда не тільки водіїв.
Очевидне порушення тільки біля старого ринку. але давайте зглянемось! такій аврал тільки на пік базарних днів і то тільки знову ж таки ізза того шо платні стоянки забиті, старе місто теж забите..( власне а чому старого міста тут нема? там за вашими судженнями т еж багато порушень)))Даі все чудово знає про порушення стоянки. але ловлять тільки під знаками бо вони чудово розуміють шо парковок дійсно нема!=(
Відповісти
А чому на 7 та 10 фото затерті держномера синього автомобільчика???? Заплатили??
Відповісти
це вже не до теми.) ми говорим не про "блатных и нищих"!)
авто яскраве напевно єдине на наше місто такшо приховувати номерні знаки сенсу немає. + напевно заплатили б за приховування більш дорожчих машин!( якшо це звичайно потрібно було б!)
Відповісти
Такаж ситуація і тут: http://www.volynpost.com/news/12413-luck-pislia-snigopadu-foto - закрили номери тільки двох порушників (мазда та бмв).
Так хто платить?
Відповісти
А і до речі якщо вже почали за знаки то за те що не затерли знаки на всіх авто можуть бути проблеми! автор може прочитати ЦПКУ на дозвіллі\там про це написано)))
Відповісти
Ні. Ви помиляєтеся: Конституція України дає право будь-якому громадянину вільно збирати, зберігати, використовувати і поширювати інформацію - в розмові, листуванні, шляхом публікації, та й взагалі, як завгодно. При цьому фотографувати можна фактично скрізь, за рідкісним винятком. Порушення по незнанню практично виключено - туди, де зйомка заборонена законом - а саме, на АЕС, військову базу або інший режимний об'єкт, - просто так все одно не потрапити.
Отже, фотографувати можна в будь-якому громадському місці, яке Закон України № 2899-IV визначає так: частина (частини) будь-якої будівлі, споруди, яка доступна або відкрита для населення вільно, за запрошенням, або за плату, постійно, періодично або час від часу.
Відповісти
ніхто не платить) просто автор був більш обаніший у минулій статті))
Відповісти
А буде відповідь від "editor" той що Юрій Ричук???
Відповісти
ну давайте почнем з іншого боку: власники данних ТЗ в данній статі підозрюються в правопорушеннях(які фактично ніде не закріплені документально!) тобто автор порушує право на повагу честі та гідності!(ст 297 ЦП) бо виходить шо власники дуже погані і давай будем їх засуджувати за вчинкі які власне за обставинами які склались покаранню не підлягли. а номерні знаки не прихованні і власне в неввеликому місті досить не важко дізнатись чия машина.
ст 302 ЦП право на інформацію теж не дуже проста))ЧИнне з-во визначає що збирання , зберігання та використання і поширення інф про особисте життя фізичної особи відбувається виключно за згодою ФО))
згідно ЗУ про інформацію журналіст( автор статі) повинен вказувати своєімя бо він несе відповідальність за написане!!!
Відповісти
в дечому погоджуюсь, в дечому і ні. Ну от наприклад вулиця Кривий Вал,там же важко десь поставити автомобіль на проїжджій частині, щоб не перешкоджати руху іншим автомобілям. Якби ставили не на тротуарах, то не можливо було б проїхати. Автомобіля в мене немає, я пішохід.
Відповісти
А чому перти автомобіль у густозаставлене місце? чому не поставити за 20, 50, 100 метрів від місця у яке потрібно потрапити? чи це вже так важко пройтися сотню метрів щоб не створювати дискомфорту водіям і пішоходам?
Відповісти
Шановні дописувачі, ви просто дивуєте... десь щось бачили, десь щось чули. Особливо вразив юридично непідкований, але водночас хоче здаватися "крутим" і "вчьоним" (за "двома зайцями" - пам"ятаєте?) Лучанин. прокоментував ЗАКОН УКРАЇНИ № 2899-IV, але тут "облом" Закон носить назву "Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоровя населення" і що далі? ну назвали що таке громадське місце? і що? все?

Щодо журналістів, то у них промах. Щодо межі між законним та незаконним збиранням, використанням, поширенням конфіденційної інформації про особу, якщо така діяльність здійснюється журналістом, варто зазначити наступне. Так, згідно з ч.2 та ч.3 ст. 34 Конституції України кожен має право вільно збирати, зберігати, використовувати і поширювати інформацію усно, письмово або в інший спосіб - на свій вибір. Здійснення цих прав може бути обмежене законом в інтересах національної безпеки, територіальної цілісності або громадського порядку з метою запобігання заворушенням чи злочинам, для охорони здоров'я населення, для захисту репутації або прав інших людей, для запобігання розголошенню інформації, одержаної конфіденційно, або для підтримання авторитету і неупередженості правосуддя. Частину четверту статті 23 Закону України "Про інформацію" треба розуміти так, що забороняється не лише збирання, а й зберігання, використання та поширення конфіденційної інформації про особу без її попередньої згоди, крім випадків, визначених законом, і лише в інтересах національної безпеки, економічного добробуту, прав та свобод людини. До конфіденційної інформації, зокрема, належать свідчення про особу (освіта, сімейний стан, релігійність, стан здоров’я, дата і місце народження, майновий стан та інші персональні дані). Оскільки реєстраційні номерні знаки автомобілів є приватною власністю громадянина України, в них закодовані персональні дані - то така інформація може вважатися конфеденційною.

Це моя власна думка і мій погляд. Хто знає краще і більше - коментуйте.
Відповісти
Та те, що фотографувати згідно Конституції у ГРОМАДСЬКИХ МІСЦЯХ НЕ забороняється, а закон ( чого б він не стосувався, яку б назву не мав) визначає термін "ГРОМАДСЬКІ МІСЦЯ"!!! І не облом!
Відповісти
оце конфеденційні данні, що на кожній машині висять!
тоді читайте, що таке персональні дані і як вони зберігаються.
що до журналістів. обмежень у фотографуванні на вулицях не має.
що до звинувачень. не знайшов у статті жодного, є тільки узагальнені фрази, тіпа, як паркуються, не соромляться ставити, дозволяють собі і т.д.
що до водіїв. вони неправі в деяких випадках на фото, але вони є заручниками ситуації, але карати потрібно все одно, бо можна машину лишити на 100 м далі і пройтись пішки.
Відповісти
если объективно то эти фото были сделаны когда снега было по пояс и на обочине припарковаться было не возможно.Автомобилисты знают о чем речь,так что давайте жить дружно.
Відповісти
Характерно, що третя частина фото автомобілі на столичних номерах. Ось вони відповідно паркуються, як привикли у столиці.
Відповісти
Видно, що більшість тут автомобілісти і їх не переконати, що не заборонено - те дозволено! Нема знаку забороняє, вони будуть праві і паркуватися хоч у вас на голові. Тут тільки місцева владиа може навести порядок, встановивши знаки заборони або обмеження, а про щось говорити з цим ато-бидлом немає сенсу! Колгосп у місто вибрався!:)
Відповісти
тут швидше "колгоспник" на імя Юрій дорвався до коментування на Волиньпості, який назвавши когось бидлом думає таким способом від того ж таки бидла відмежуватись.
Відповісти
Заїдьте в двори. Наприклад на Чорновола 22, 24 і т.д. були прекрасні газони. Але деякі (цензура) на Порше Кайєні та на Нісані Х-трейлі зробилив них глибокі колії. Як таких покарати? Із Варінантів поки цеглина!
Відповісти
Не тільки у Вас зіпсуті газони: така біда по всьому місту. Прочитано в Інтернеті ще кілька способів боротьби з безкультур*ям паркувальників, особливо "наворочених". На туалетний папір намащується трохи гірчиці і ліпиться на лобове скло авта. Збитків - нуль, емоцій власника і спостерігачів - шквал.
Інші варіанти: пшоно на капот (голуби зроблять свою справу, видзьобуючи зернятка), валерьянка на дах (весна, коти подякують).
Якщо люди не розуміють слів і ПДР, то треба вчити інакше.
Відповісти
Дякую за цікаві ідеї.
Відповісти

Дискусія потихеньку переходить межі дозволеного. Розпочали про порушення правил під час парковки авт, а перейшли на приватну власність.

Раджу тим хто вважає себе " супер знавцем всього потроху і нічого" відкрити карти - Гугл чи Яндекс, і подивитися увжно як паркують авта у інших містах Європи, зокрема за - Бугом, в інших державах. ОК !!
Відповісти
це все нормально...
а критикують це все ті люди які в тролейбусах їздять...
були б парковки то машини на них і стоялиб...
люди ви що такі широкі що пройти неможете???? от що небуть аби написати заповнити сайт.... лутше замість того щоб критикувати водіїв критикуйте владу що парковок не робить і робіть щось для того щоб вони зявились.... а не дурацкою критикою займатись!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Відповісти
"А чим займається служба ДАІ у місті Луцьку? Чому працівники служби не займаються своїми обовязками по кронтролю за правильним паркуванням на міських вулицях ?
Великі штрафи - хороші надходження до міських бюджетів
Великі штрафи = хороше виховання некультурних водіїв. "

ви що прикалуєтесь??? думаєте даї не розуміє проблеми паркуваня???
я в шоці з вас... у вас наверно і машини немає якщо ви так пишете.... от якщо всі будуть ставити машини на проїзній частині то ви своєє маршуткою будете завжди в заторах стояти!!!
Відповісти
Dima - йшов би ти "з автомобілем" куди подалі і не парив людям мозги! "Розумник" знайшовся?! А то дивись, щоб корисні поради проти таких як ти, у дію не справдились!:)
Відповісти
Діма краще з автомобілем поїде, і не куди подалі а туди куди йому треба в справах. а от 911-2 і далі страждатиме від невігластва...
Відповісти
Шановні дискусанти.
Хтось з Вас прислухався до моєї поради, і скористався картами -Гугл,Яндекс
Приміром через супутник оглянули невеликі німецькі та чеські чи італійські міста ( подібні площею та населення) до Луцька

Зверну вашу увагу на те, що там, за кордоном, машини паркують в один ряд, тільки в один ряд і тільки !!! на проїжій частині вулиці. Зверніть увагу на попереджуючі знаки на навіть на бічних вулицях ( парні знаки номерні,в один день тижня паркують і так далі...)Все там грамотно, чітко. І НІХТО нічого не порушує. Бо там, за кордоном існує Закон, є грамотний поліцейський який контролюе виконання Закону, ну і звісно толерантний водій ( незалежно від того чи він керує Хаммером чи дрібним Пижиком, чи він держслужбовець, чи звичайний пенсіонер)
Звісно, я також користуюсь авто. Але коли приїзжаю у Луцьк, мене просто розпач бере- як у цьому місті водії безграмотно керують автівками, як безграмотно паркують авта... Цей список негативу можна продовжувати до безкінечності Тож про багатьох луцьких водіїв скажу такими словами " Права купіл., а єхать не купиль"
Відповісти
Журналісту з Володимира:
я Вам, шановний, можу відповісти подібним: Корачьку журналіста купіл, а падумать ні купіл. І це Вас образить. але я не хочу Вас ображати. тому забудьте два останні речення. У Луцьку і дійсно є певна кількість водіїв на дешевих і дорогих авто, які не дотримуються ПДР, які є не ввічливими і т.д. Але у будь-якому суспільстві такі є. в постсєвєтських країнах процент таких більший. загалом - в сімї не без виродка..

а от у так званих розвинених країнах євросоюзу (у багатьох з них) продумані досить скурпульозно місця для парковки авто і побудовані підземені, наземні багатоповерхові паркінги. і все те піддається якійсь лозіці. у нас такого і далеко немає.

До прикладу новозбудований універмаг ЛУЦЬК (ЦУМ). де паркуватись відвідувачам ЦУМУ? на невеличкій парковці на насилу 10 автомобілів з правого торця? а для решти відвідувачів?

Проспект Волі. ділянка від СНУ в напрямку руху до Театрального майдану Права сторона. - стоїть знак - зупинка заборонена. він має силу дії аж до світлофору. До слова в цій частині вулиці розташована купа торгових точок і таке інше. де людям ставити своє авто?

БІльшість з нас має авто. Авто це засіб для пересування. якшо є авто і ним дозволено пересуватись по місту - повинно бути і місце для стоянки. чи не так? навіщо накидатись на водіїв і обливати їх тут брудом??

Є ще маса прикладів абсурдності ситуацій схожих по нашому місту.

І фоторепортаж такий треба робити як мінімум літом - а не взимку після такого погодного катаклізму, коли приходилось "спасатись хто як може."

правильно хтось з коментаторів сказав - якби автівки припаркували б на проїзній частині - *опа була б всім громадянам, які користувались громадським транспортом.

Впевнений, що потрібно виховувати у нас усіх як пішоходів так і водіїв - порядність і повагу один до одного!!!!!!!!!
Відповісти
ще раз передивився фото. і перечитав статтю. Ну, чесно, журналіст, що написав цю статтю, явно не розбирається в поняттях - ПДР, здоровий глузд, зима, сніг, стихія, пішоходи і водії...

Не можу ще раз і ще раз не відкоментувати.

Так, як на фото так і в реальному житті в ці дні у місті Луцьку спостерігав "туповатих водіїв"("простіть за такий вираз"), але як виключення з правил.

Більшість випадків паркування є як мінімум виправданим і ніякої неповаги до пішоходів і близько не проглядається а лиш навпаки.

напевно, половина з ситуацій на фото не суперечать ПДР попри навіть купи снігу і важку обстановку.

Впевнений, автору статті потрібно спростувати свою "писанину". І нехай не ображається раптом на мене, а сприйме як здорову критику і зрозуміє свою неправоту.

Відповісти
Так все ж таки хтось із "дискусантів - спеців " хоча би трохи цікавився європейською практикою щодо парковки, адже там авт набагато більше ніж у нас ? Так Чи ні?
Відповісти
розсказати чому в Эвропі мало де ставлять машини на дорогах? там місця для проїзду двох машини не завжди вистачає на головних дорогах! Європа славить вузькими вулицями якшо ви памятаєте!

Знаки були б - базара ноль!/
і взагалі чітайте попередні коменти а то багато хто або взагалі їх не чітав або просто любить повторюватись!
Відповісти
Шановні водії, мені цікаво скільки із вас хоча б раз скаржилися чи у міську раду, чи у ДАІ щодо відсутності парковок, або ж про те ж нелогічне розміщення знаку? Хто скільки скарг зробив?
Відповісти
Юрій, з Вашим ходом думок тут погоджуюсь. особисто я декілька разів малював в уяві написання скарги в даї щодо того чи іншого, але до діла не доходило. треба гуртуватись і починати.

Колись же треба нарешті почати?.........
Відповісти
За каэна 0656 якщо щось станеться будеш вiдповiдати!
Відповісти
idiotparking.ru
Відповісти
Останні новини
Як паркуються в Луцьку. ФОТО
01 квітень, 2013, 17:12