Директора волинського заводу засудили за вимагання

Директора волинського заводу засудили за вимагання
Генерального директора ТОВ «Ківерцівський механічний завод» визнали винним у вимаганні та отриманні хабара.

Так, як встановив суд, він, використовуючи свою посаду, вимагав у волинянки заплатити 19 тисяч 890 гривень за уточнювальну довідку про шкідливі умови праці її чоловіка, - пише Під прицілом.

На прохання жінки він зменшив суму вимоги та згодився на дві тисячі євро, що згідно офіційного курсу НБУ становить трохи більше 15 тисяч гривень.

Щоб приховати сам факт отримання хабара, директор змусив жінку написати заяву про надання її чоловікові послуг по оформленню документів на пільгову пенсію з калькуляцією робіт на суму 14 тисяч 400 гривень та склав неправдиві офіційні документи. Хоча жодні послуги ним не надавалися і в касу отримані кошти не вносилися.

Також він підробив у вказаних документах підпис головного бухгалтера та завірив їх печаткою даного підприємства. Після чого видав жінці квитанцію до прибуткового касового ордера.

Згідно вироку Рожищенського районного суду від 28 грудня минулого року, гендиректора засуджено до 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати керівні посади терміном на 3 роки. Однак, від цього покарання його звільнили в зв'язку з закінченням строків давності притягнення до кримінальної відповідальності. А від відбування основного терміну покарання його звільнили за умови, якщо протягом 3 років він не вчинить нового злочину.

Крім того, в дохід держави хабарник сплатив тисячу 645 гривень судових витрат та 10 тисяч гривень моральної шкоди потерпілій та її чоловіку. Однак, прохання сплатити їм ще 10 тисяч 200 гривень за покриття судових витрат, суд відхилив.

Згодом потерпілий та засуджений звернулися до Апеляційного суду Волинської області.

Потерпілий зазначив, що призначене засудженому покарання є надто м'яким та обране без врахування того, що він всіляко ухилявся від відповідальності за вчинені ним злочини, у скоєному не зізнався та не розкаявся. Крім того, визначений судом розмір моральної шкоди вважає надто малим, а відмову суду в задоволенні цивільного позову про відшкодування матеріальних збитків - безпідставною.

Підсудний, в свою чергу, наполягає на тому, що виданий ним прибутковий касовий ордер та квитанція за надані послуги не є фіктивними документами. Тому просить суд виправдати його повністю за відсутності в його діях складу злочину.

Таким чином, колегія судів судової палати ухвалила апеляцію підсудного залишити без задоволення, а апеляцію потерпілого задовольнити частково.

А саме: зобов'язати підсудного сплатити ще 15 тисяч гривень моральної шкоди на користь потерпілого.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Директора волинського заводу засудили за вимагання
02 квітень, 2013, 13:52