Волинським гіпертонікам обіцяють дешеві ліки. ВІДЕО

Волинським гіпертонікам обіцяють дешеві ліки. ВІДЕО
На Волині продовжується реалізація проекту Кабінету міністрів, який має здешевити ліки для хворих на артеріальну гіпертензію.

На Волині обліковано приблизно 200 тисяч таких хворих, - пише Під прицілом.

Як зауважив завідувач обласного центру кардіоваскулярної патології і тромболізису КП «Луцька міська лікарня» Андрій Ягенський, понад 60% смертей на Волині спричинені саме серцево-судинними захворюваннями.

«З січня цього року ми побували у 7 селах-глибинках Маневицького району, де обстежили близько 350 людей. Але, чомусь саме чоловіків дуже важко було примусити пройти це обстеження, навіть при тому, що проводили ми його абсолютно безкоштовно. Приміром, вартість такого обстеження становила б приблизно 200 гривень. Жінки більш відповідальніше ставляться до свого здоров'я», - розповів посадовець.



За словами завідувача кардіологічним відділенням обласної клінічної лікарні Сергія Саламатіна, більш розповсюдженішого захворювання, як артеріальна гіпертензія, в області не існує. Важка ця недуга ще й тим, що хворій людині щоденно протягом всього життя потрібно приймати відповідні ліки.

До речі, постановою Уряду від 25 квітня минулого року, втілюється пілотний проект щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування хворих на гіпертонію. Таким чином, здійснюється підготовка лікувальних закладів та власне самих лікарів до порядку та правил виписування рецептів для хворих на гіпертонічну хворобу та уточнення реєстру хворих, які потребують медикаментозного лікування.

Згідно цього, Кабмін виділяє кошти для аптек, щоб компенсувати витрати на медикаменти. Таким чином, вже на сьогоднішній день цією програмою скористувалися близько 24 тисячі хворих на гіпертонію, тоді як на диспансерному обліку перебуває близько 200 тисяч волинян.

Варто зауважити, що в цьому році передбачено майже 4 мільйони гривень на пільгові рецепти для хворих на артеріальну гіпертензію. За пільговими рецептами необхідно звертатися до лікарів – дільничних, сімейних або ж кардіологів, за місцем проживання. Відпускають медикаментозні препарати в аптеках міста.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: здоров'я
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.