Алкоголізм – сімейна хвороба*

Алкоголізм – сімейна хвороба*
Алкоголізм можна вважати не індивідуальною, а сімейною хворобою, оскільки він торкається усіх членів родини залежної людини. Жити з нею – це стрес, небезпека для життя і здоров’я, нещирість і постійна напруженість у відносинах. Саме тому лікування від алкоголізму є дуже важливим для усієї сім’ї. Спеціалісти медичного центру «Дар» добре розуміють це. На сайті darmed.com.ua ви отримаєте більше інформації про виведення з запою та кодування від шкідливої звички. Вона є доволі підступною. Спочатку її симптому не помітні. Чоловік поводиться неприпустимо? Пізніше приходить додому? Ви ігноруєте це, аж доки в домі не починає панувати справжній хаос. Тому на проблему потрібно реагувати якомога швидше.

Алкоголізм і діти

Діти схильні копіювати поведінку для дорослих. Але вони не мають позитивних зразків для наслідування в родині алкоголіка. Залежні люди не здатні забезпечити правильне виховання для підростаючого покоління. Батько свариться і піднімає руку на матір. Жінка плаче, а потім демонструє покірність долі. Постійні сварки та емоційне напруження зовсім не сприяють формуванню стійкої психіки.

Партнер, який шкодить

По мірі того, як алкогольне напруження в домі зростає, найгіршою ідеєю може бути рішення взяти на себе захист залежного. Ви можете подумати, що повинні захищати і «прикривати» цю людину, оскільки вона не байдужа вам. Ви намагаєтеся зберігати секрети сім’ї та вдавати, начебто все гаразд.

Але подібний «захист» створює для залежного ситуацію вседозволеності. Від поступово скочується все нижче й нижче. Фактично «помічник» виявляється шкідником. Найкраще в такому випадку – якомога швидше звернутися за професійною допомогою. Хворобу потрібно лікувати.

Фінансові проблеми

Спиртні напої не безкоштовні. Оскільки самоконтроль при їх вживанні знижується, виникає замкнутий круг. Людина п’є все більше й більше, витрачає багато грошей, а заробляє їх навіть менше. Адже при залежності втратити роботу стає дуже легко. Працівники, які регулярно п’ють, частіше не виходять на роботу і гірше виконують свої обов’язки в порівнянні з іншими людьми.

В результаті сім’я лишається з мінімумом коштів, а в найгіршому випадку починає жити в борг. Стрімко збільшується розрив між доходами та витратами. Родина змушена економити на найнеобхіднішому. Хоча вартість лікування в такій ситуації може здатися додатковим фінансовим тягарем, насправді реабілітація є одним з найбільш вдалих рішень. Залежну людину потрібно якомога швидше повертати до нормального життя.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: алкоголь
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.