На Волині оштрафували «цукрового» бізнесмена

На Волині оштрафували «цукрового» бізнесмена
Колишнього голову правління ВАТ «Володимирцукор» Юрія Паращака визнали винним у фінансових оборудках обсягом у десятки мільйонів гривень.

Таку ухвалу винесла колегія суддів Апеляційного суду Волинської області, – пише IA ZIK.

Справу в суді другої інстанції розглядали на підставі апеляційних скарг на вирок Володимир-Волинського міськрайонного суду від 5 листопада минулого року у кримінальній справі, головним фігурантом якої був колишній голова правління ВАТ «Володимирцукор» Юрій Паращак. Згідно з ним, чоловіка визнано винним у низці фінансових злочинів, спрямованих на ухилення від сплати податків. Мовляв, завдяки різноманітним оборудкам екс-голови правління бюджет у 2008-2009 роках не дорахувався понад 44 мільйони гривень.

Суд першої інстанції засудив бізнесмена до 4-х років позбавлення волі умовно та заборонив упродовж 2-х років обіймати керівні посади. Окрім того, Паращаку «впаяли» ще й конфіскацію майна.

Однак Юрій Паращак із цим вироком не погодився, подавши апеляційну скаргу. Чоловік стверджував, що його вина – не доведена, а тому просив вирок суду скасувати, а справу закрити.

Дещо інакшої думки виявилося державне обвинувачення. У прокуратурі вважали, що міра покарання – занадто ліберальна.

Колегія суддів Апеляційного суду покарання дещо пом’якшила, перекваліфікувавши статтю обвинувачення 366 Кримінального кодексу (службове підроблення) із частини 2 (з тяжкими наслідками) на частину 1 (без тяжких наслідків). А від відповідальності за цією статтею Паращака звільнили у зв’язку із закінченням строків давності.

Зрештою, колишньому голові правління ВАТ «Володимирцукор» призначили остаточне покарання у вигляді штрафу у 425 тисяч гривень, заборони обіймати «козирні» посади терміном на 2 роки та конфіскацію майна.

Ухвала Апеляційного суду Волині набрала законної сили з моменту проголошення, проте може бути оскаржена в касаційному порядку.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
425 тис. грн на тлі 44 млн. неоподаткованого доходу для пана Калєстіна та його компанії суща дрібничка, певно за "вирішення" питання вдвічі більше заплатили. Українській суд по своїй "гуманності" перевершив радянські суди в десятки разів.
Відповісти
А пару лямів откатів ти не врахував :))
Відповісти
якжо навіть половина від 44 лишилась - вони не образяться
Відповісти
Останні новини
На Волині оштрафували «цукрового» бізнесмена
03 квітень, 2013, 11:27