Українець пройшов пішки 7 тисяч кілометрів. ВІДЕО

Українець пройшов пішки 7 тисяч кілометрів. ВІДЕО
Українець Сергій Гордієнко здолав 7 тисяч кілометрів на своїх двох, аби дістатися до Північного Льодовитого океану і додому.

Інколи йому доводилось пливти на човні, а частину шляху - долати на милицях, - пише ТСН.

Але він таки виконав задумане і повернувся додому. Неймовірна спека чи 40-градусні морози, а ще зливи, паводки, дикі звірі та небезпечні люди: все це Сергій Гордієнко пережив дорогою. Він відмовився від комфорту цивілізації більш як на рік, щоб навчити людей виживати.

Сергій Гордієнко готує підручник для рятувальників та звичайних людей, як урятуватися самотужки і сповна використовувати ресурси власного організму. Спав Гордієнко у наметі, у меню: змії, риба, ягоди та гриби. І навіть вогнище під забороною - лише невеликий пальник.

«По диму мене дуже легко знайти. Не тільки люди, але і хижаки орієнтуються. Кілька людей загинуло від ведмедя, саме коли розпалювалися багаття в місцях дислокації і білих, і бурих ведмедів», - розповідає мандрівник.



У небезпечну подорож до Льодовитого океану Сергій Гордієнко вийшов пішки з селища Сєдове Донецької області торік у січні. А вже в травні йому довелося йти на милицях після того, як дорогою його збила машина. Попри протести лікарів, заради мрії він прошкандибав 300 кілометрів.

«У мене були серйозні розтягування, тріщини в багатьох місцях. Але тема залишається темою. Кінцевий результат повинен визначити віру людини в себе», - пояснює Гордієнко.

Врешті мети досягнуто: через сто років після першої російської експедиції капітана Георгія Сєдова на Північний полюс йому встановлено пам'ятну табличку.

Вдалося це зробити лише на дереві, бо каміння складно пробити. Наступного року 55-річний Сергій Гордієнко знову подасться у мандри. На своїх двох він готовий дістатися самісінького Північного полюса.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: цікаво
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
потужний дядько +1000
Відповісти
а відео про те, шо дядюні немає де тачку паркануть?
Відповісти
Останні новини
Українець пройшов пішки 7 тисяч кілометрів. ВІДЕО
03 квітень, 2013, 12:00