«Так тяжко, що не можу»: самотня бабуся з Луцька, ледь виживаючи, тримає міні-притулок для собак

«Так тяжко, що не можу»: самотня бабуся з Луцька, ледь виживаючи, тримає міні-притулок для собак
Лідія Возняк, яка доглядає більше 20-ти безпритульних собак, просить допомогти влаштувати їх у притулок, оскільки більше не може піклуватися про тварин самостійно.

Нагадаємо, що жінка знімає кімнату у будинку, збудованому під офісні приміщення, що на вулиці Лідавській. Обходиться воно пенсіонерці у 5 тисяч гривень в місяць, де майже вся сума – це плата за електроенергію.

Поблизу будинку пані Лідія облаштувала міні-притулок для бездомних собак, проте через проблеми зі здоров’ям більше не в змозі за ними доглядати.

Лідія Савівна розповідає, що чекає, коли у КП «Ласка» збудують вольєри та заберуть собак на утримання, адже покинути тварин напризволяще жінка не може.

«Я за себе не думаю, аби мені було де собачок устроїти добре, щоб я за ними не плакала і не переживала. А мене Господь десь поверне – чи в будинок престарілих, чи до племіниці, чи де яку квартиру винайму. Не знаю, як воно буде, аби мені собачок устроїли», – говорить пані Лідія.

Окрім того, жінка розповіла, що час від часу у неї виникають проблеми із орендодавцем. За спожиту електроенергію Лідія Савівна, живучи у промзоні, платить за завищеними тарифами. А відтак віддати власнику таку суму грошей самостійно пенсіонерка не може.

«Хазяїн тарабанить у двері за оренду, а у мене ще пенсії нема. Мені треба три пенсії на ту його оренду і те світло. Мені б до весни якось дотягнути, бо зараз тяжко дуже. Чекаю, коли будуть строїти ті вольєри. Надіюся на допомогу, бо сама я нічого не можу зробити. Одну собачку повезли у Львів, бо тут її чужий собака порвав. Їй зробли операцію, а я так знервувалася, спереживалася. А тут собаки теж – те не їсть, те ще щось. Сама я теж хвора. Тяжко так, що я вже не можу. Я так за все печалюся, але куди подінуся, треба варити їм їсти, дивитися за ними», – поділилася жінка.

Додамо, що волонтери ініціювали збір коштів для будівництва вольєрів на території КП «Ласка», аби передати туди тварин. Наразі їм вдалося зібрати 32 380 гривень із 50000 необхідних.

Усі небайдужі можуть допомогти Лілії Савівній, перерахувавши фінансову допомогу на будівництво вольєрів. Надсилати кошти можна на рахунок 4731 2127 0229 8174 (Нечаєв Вадим Олександрович) з поміткою "для міні-притулку", або "для Савівни".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Можливо в КП "Ласка" є приміщення для бабусі.Нехай там живе і доглядає за своїми собаками?
Відповісти
ви неуважні. бабці самій потрібен належний догляд та лікування.
Відповісти
Чуєш ти,Дуся!
З чого приколюєшся?Сама ще можеш жити,як собака.Життя -воно довге і непередбачуване.
Відповісти
Останні новини
«Так тяжко, що не можу»: самотня бабуся з Луцька, ледь виживаючи, тримає міні-притулок для собак
12 лютий, 2019, 14:25