У Волинській ОДА «роздали» 205 тисяч гривень допомоги

У Волинській ОДА «роздали» 205 тисяч гривень допомоги
В ОДА відбулося засідання комісії з питань надання громадянам області одноразової грошової матеріальної допомоги.

Про це йдеться на сторінці голови Волинської ОДА Олександра авченка у Facebook.

Попри всі перестороги та заяви депутатської більшості в обласній раді щодо неможливості виплати допомоги громадянам, що опинилися в складних життєвих обставинах, сьогодні, 12 лютого 2019 року, під керівництвом заступника голови ОДА Світлани Мишковець відбулося чергове засідання комісії при облдержадміністрації з питань надання громадянам області одноразової грошової матеріальної допомоги.

Зокрема, члени комісії розглянули 89 заяв від жителів області, що звернулись за допомогою.

Загальна сума наданих коштів склала близько 205 тис. грн. Так, за результатами розгляду надано матеріальну грошову допомогу на лікування онкохворим, учасникам АТО, сім’ям загиблих учасників АТО, особам з інвалідністю, пенсіонерам, малозабезпеченим родинам.

Нагадаємо, відповідно до заходів Регіональної цільової програми соціального захисту населення на 2019-2022 роки, яка була затверджена 20 грудня 2018 року, розробили порядок використання коштів, що передбачені в обласному бюджеті для надання одноразової матеріально-грошової допомоги громадянам, які опинилися в складних життєвих обставинах.

Таким чином, дотримавшись усіх процедур відповідно до законодавства, у цьому році відбулося перше засідання комісії для розгляду відповідних заяв.

Тож, як зазначила заступник голови облдержадміністрації Світлана Мишковець, це продовження роботи, що розпочали ще у 2018-му.

"На сьогоднішній день на комісію подано 89 заяв, щодо яких ми повинні прийняти рішення. Постраждалих від пожеж на сьогодні немає, здебільшого звертаються за фінансовою допомогою у лікуванні, тому розглядатимемо усі випадки індивідуально. Адже потрібно врахувати усі моменти: доходи громадян, склад сім’ї, дохід, нозологію тощо. Серед них учасники АТО, їх сім’ї, категорія пенсіонерів, людей з інвалідністю та просто людей, що опинилися в складних життєвих обставинах", - зазначила до початку розгляду заяв волинська посадовиця.

"Щодо коштів, то тут також проблем немає. Фінансування відбувається відповідно до 1/12, тож кошти виділяються. Більше того, відповідне засідання, за словами Світлани Мишковець, планують провести ще укінці лютого поточного року. Також додала, що не важливо до кого звернувся заявник за допомогою, адже усі заяви потрапляють до відділу звернень облдержадміністрації та виносяться на розгляд комісії", - йдеться у повідомленні.

"Немає різниці до кого звернувся заявник. Він може звернутися до депутата обласної ради, і до місцевих органів влади, і до обласної державної адміністрації – різниці немає. Усе одно усі заяви акумулюються у відділі звернень облдержадміністрації і виносяться усі на комісію, - відзначила Світлана Мишковець.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Волинській ОДА «роздали» 205 тисяч гривень допомоги
13 лютий, 2019, 11:14