Які проблеми вирішує якісна вентиляція на кухні ресторану?*

Які проблеми вирішує якісна вентиляція на кухні ресторану?*
Близько 10% чистого повітря потрапляє в кухню ресторану з суміжних приміщень, таких як склад. Решта повітря повинна підводитися через вентиляційні канали. Часто з цим виникають проблеми через неправильне проектування та розрахунок вентиляції. Для налагодження нормальної роботи закладу скористайтеся послугами спеціалістів AlterAir. Співробітники компанії мають багатий досвід проектування вентиляційних систем у різних закладах громадського харчування.

Важливість очищення кухонного повітря


Забезпечуючи притік достатнього об’єму повітря на кухню, ви вирішуєте такі проблеми:

• Неприємні запахи в обідній зоні. Потік забрудненого повітря не потрапляє туди, де гості насолоджуються стравами.
• Негативний тиск повітря. Коли тиск в приміщенні є нижчим, ніж за його межами, повітря затягує всередину через усі можливі отвори. З’являються протяги, двері різко зачиняються. В їжу може потрапити пил. Протяги створюють дискомфорт для працівників та гостей, можуть стати причиною появи дратуючих звуків.
• Зворотна тяга. В системі з негативним тиском повітря продукти згорання можуть не виводитися через труби назовні, а повертатися в кухню. Це створює небезпеку отруєння чадним газом усіх присутніх в ресторані.
• Погано працюючі витяжні шафи. Нестача припливного повітря викликає підвищення статичного тиску. Він зменшує ефективність роботи витяжки.
• Надлишок жиру. Коли витяжка не працює належним чином, у кухні лишається більше жиру. Поступово він накопичується на різних поверхнях. Працівникам доведеться витрачати більше часу на прибирання.
• Проблеми зі здоров’ям працівників. Якщо людина постійно дихає забрудненим повітрям, це може відбитися на стані її здоров’я. Хворий співробітник означає затримки на кухні та потенційно невдоволених клієнтів. Турбуючись про захист персоналу, ви захищаєте бізнес від зайвих витрат.
• Підвищені витрати на електроенергію. При дефіциті повітря для його нагрівання чи охолодження може знадобитися більше електроенергії. Збільшення рахунків за комунальні послуги не сприяє розвиткові ресторану. Наприклад, коли зовнішнє повітря втягується через двері і вікна, приміщення може стати надто холодним чи гарячим (в залежності він умов на вулиці). Якщо додати кілька вентиляторів чи обігрівачів, проблему це не вирішить.

Послуги досвідченого проектувальника – це інвестиції в майбутній розвиток ресторану. Витрати швидко покриваються за рахунок збільшення кількості задоволених клієнтів, економії на електроенергії, підтримання нормального самопочуття працівників.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Які проблеми вирішує якісна вентиляція на кухні ресторану?*
19 лютий, 2016, 09:26