«Павлік Морозов» на луцькій сцені. ФОТО

«Павлік Морозов» на луцькій сцені. ФОТО
У Луцьку відбувся показ вистави «Павлік Морозов» за однойменним твором Леся Подерв’янського.

Дійство демонстрували в міському Палаці культури, - пишуть Волинські новини.

П’єсу скандального українського драматурга у постановці Андрія Крітенка лучани мали змогу побачити 4 квітня. У химерному поєднанні античної та радянської міфології, в естетиці постмодерну на сцені з’являлись такі персонажі, як Філін, Альонушка, Микола Островський, Пєлагєя, Клімакс та звісно Павлік Морозов.

У ролі Танатоса з глядачами спілкувався лідер гурту «Кому Вниz» Андрій Середа.

На початку вистави залом на сцену вийшов піонерський загін на чолі з Учителем атеїзму, співаючи пісню про Сталіна.

Роль генерала Власова виконував Микола Вересень.

«Глядачі звикли до того, що театр це щось дуже піднесене, а тут бачать людей, які міцно висловлюються, проте «фігурно». Одного разу я запросив на спектакль свою маму, яка категорично не сприймала мої «експресивні» вислови. Вона сиділа у першому ряду. Чесно кажучи, у мене тремтіли коліна, адже я чудово її бачив. Коли я повернувся з бенкету після спектаклю та запитав її «Ну, як тобі спектакль?», вона відповіла (мабуть, для цього небо повинно було впасти на землю): «Я побачила суть, яку хотів сказати автор». Я запитав її: «Отже ти розумієш, що мат це всього лише форма збільшення або зменшення передачі інформації?», вона відповіла «Так». На мою думку, людям краще почути мат у цікавій формі тут, аніж гуляючи по вулиці з маленькими дітьми», - розповів актор Єгор Пчьолкін, який зіграв вчителя атеїзму.



«Я грав також у «Снах Васіліси Єгоровни» роль Валерія Валерійовича, голос привида, санітара у «Діані». Коли мене вперше покликали у постановку п’єси Подерв’янського, я лише теоретично щось чув про автора (мої друзі любили цитувати митця)», - повідомив Пчьолкін.



Коментуючи свої виступи у інших містах України, актор зізнався, що трохи боявся їхати до Харкова, тому що до цього виставу демонстрували лише у містах Західної України.



«Ми непокоїлись, як відреагує місцева влада на нашу постановку, адже навіть на заході виникали непорозуміння. У Харкові зал на 1700 місць був заповнений вщерть. У Києві, судячи з чотирьох останніх спектаклів, для глядачів не вистачало стільців, нам бракувало простору, щоб пройти залом на сцену», - розповів актор.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
И чего Котыса не послали, он лучше в зале снимает. У ВНского фотографа техника слабовата, это ведь он сидел в первом ряду, ориентировочно на 20 месте. Организаторы явно загнались с ценами, зал был полупустой. Могли снизить цены процентов на 30-35, выручка была бы побольше. Публика у нас конечно отстойная. У нашего народа, в порядке вещей, громко и истерично ржать на весь зал. Причем ржать надо минуту-две, чтобы все видели и слышали, как мне смешно. В это время, что говорит актер на сцене вообще не слышно. Интересно было увидеть Середу и Вересня драматическими актерами. В целом все понравилось, приедут еще, пойду обязательно.
Відповісти
було супер
Відповісти
Останні новини
«Павлік Морозов» на луцькій сцені. ФОТО
05 квітень, 2013, 08:30