Колесніченко пригадав, як його «українізували» на Волині

Колесніченко пригадав, як його «українізували» на Волині
Депутат-регіонал Вадим Колесніченко каже, що під час роботи на Волині його «українізували».

Політик чудово володіє українською, яку вчив в інституті, а використовувати почав, приїхавши в один з колгоспів Волинської області, де працював головним агрономом, - йдеться в №13 від 27 березня 2013 журналу «Власть денег».

Як стверджує Колесніченко, перші три місяці на Волині він продовжував говорити російською. Ймовірно, теж принципово. Обійшлося без бійок, але поза очі його називали «москаль». Переломним став момент, коли Вадим Колесніченко мав проводити семінар про передові технології в обробці кукурудзи. Доповідь була написана російською. Напередодні виступу до нього приїхав перший секретар міськкому КПРС Ростислав Чапюк.

«Якщо б він сказав: «Ти повинен говорити українською», - однозначно, я не зреагував би. А він сказав: «Ти помітив, що тут люди в основному говорять українською? «Я відповів: «Так, але не всі». Він каже: «А ти не думаєш, що людям, може бути, було б приємніше і зручніше, щоб ти з ними говорив на тій мові, яка їм зрозуміла?». Він знайшов до мене підхід, і я буквально за ніч переклав свою доповідь і провів семінар для району українською мовою», - пригадав депутат.

Варто нагадати, що Колесніченко є одним з авторів скандального мовного закону.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Візьміть на роботу "перевідника доповідів". Не переобтяжуйте кошторис гугольним перекладачем. Сором на тему чиєїсь мовної недолугості показувуати приклад такого ж мовного недбальства.
Відповісти
Лживый подонок и украинофоб.
Відповісти
О, брехло чеше!
Він був звичайним комсомольським активістом і стукачком!
Да, рано вставати, пахати на полі це не для нього, а ось зганяти селян на гундосні комуняцькі лекції "...єсть ли жизнь на Марсе....", то інша справа.гЕБІСЬКА МЕРЗОТА!
Відповісти
На Волині його "українізували".
А де його дефлорували, півня?
Відповісти
Когда люди уже перестанут вестись на дешевую пропаганду попосисии? Понятно что в силу внешней и внутренней ситуации в экономике особо никаких улучшений не чувствуется (особенно если учесть 25-летнее проедание советского ВВП практически без создания чего-то нового), но кто сказал что при попосисии будет лучше? Может хватит уже поддаваться зомбированию 5 канала, ти-ви-ай и прочих пропагандистских ресурсов попосисии, которые перекручивают факты с ног на голову и, используя общее недовольство народа нищетой и разрухой в стране, манипулируют сознанием людей?!
Відповісти
Ростислав Чапюк,а не Чепюк! Невже у вас всі тінейджери на сайті працюють і нікого й нічого не знають?
Відповісти
Чап'юк був 1-ий сек міському КПУ, а не КПРС.
Відповісти
Останні новини
В Україні вмирає читання
06 квітень, 2013, 08:01
Колесніченко пригадав, як його «українізували» на Волині
06 квітень, 2013, 07:52