Як перекачувати бетон в холодну пору року?*

Як перекачувати бетон в холодну пору року?*
Холодні погодні умови можуть створювати ряд перешкод, коли справа доходить до перекачування бетону. Якщо суміш замерзає в бункері або штанзі, це суттєво ускладнює її проходження по трубопроводу. Останній навіть може бути закупорений повністю. Тим не менш, є кілька простих рішень, завдяки яким перекачування суміші в зимовий час не завдає клопоту. Орендувавши бетононасоси на сайті vkservice.com.ua, ознайомтеся з наведеними нижче рекомендаціями для більш ефективного їх застосування.

Гаряча вода

Щоб запобігти замерзанню бетону при падінні температури, необхідно змішувати його з гарячою водою. Це слід робити під час приготування суміші і в процесі заливки. Завдяки такому простому рішенню можна запобігти утворенню засмічення, якщо суспензія замерзне в трубопроводі. Цю пораду можна застосовувати, навіть якщо ви отримуєте вже готовий бетон з іншого джерела. Гаряча вода буде зберігати суміш теплою, коли вона перекачується на місці будівництва.

Утеплення труб

Термоізоляція трубопроводів також може бути корисна при використанні бетону в холодну погоду. Найбільш поширеним матеріалом для цього є піна. Її обертають навколо штанги і закріплюють. Така ізоляція добре захистить трубопровід від холоду зовні. Можна використовувати й інші матеріали. Трубопровід ніколи не слід залишати відкритим взимку, коли він не використовується. Якщо суміш застигає всередині, доведеться повністю вичищати її.

Розігрів труб

Важливо, щоб стріла прогрівалася, якщо бетон замерзає. В такому випадку перекачування слід припинити доти, поки агрегат не розморозиться. Потім його слід ретельно очистити. Тільки після цього можна відновити процес подачі суміші.

Попередній нагрів трубопроводу

Попередній нагрів трубопроводу можна здійснити за допомогою шлангу, що подає гарячі вихлопні гази. Термостійкий шланг може витримувати високі температури. Обкрутіть ним стрілу і забезпечте вільний вихід відпрацьованих газів. В іншому випадку вони будуть створювати додатковий тиск на двигун вантажівки, що може призвести до проблем.

Антиморозні присадки

Спеціальні суміші, які при додаванні в бетон не дають йому застигати на морозі. Це досягається за рахунок хімічних реакцій з водою. Не рекомендується використовувати такі присадки, коли температура повітря піднімається до необхідних показників.
Проконсультуйтеся з компанією з прокату бетононасосів для отримання додаткових порад про те, як забезпечити безперебійну перекачку суміші в холодну погоду.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.