У лікарні – 3 дитини, які отруїлися у волинській школі

У лікарні – 3 дитини, які отруїлися у волинській школі
У Володимир-Волинській районній лікарні ще перебувають три дитини, які отруїлися невідомою речовиною у школі в селі Лудин.

Про це пише Наталія Малімон на шпальтах видання День.

Ще троє дітей залишаються під наглядом медиків у Володимир-Волинській районній лікарні – з 21-ї дитини, котра втрапила на лікарняне ліжко 3 березня після надзвичайної події у Лудинській школі. Усі діти отримали дезінтоксикаційну терапію після отруєння випарами речовини, походження якої наразі ще не встановлено.

У дітей було погане самопочуття: блювота, температура, запаморочення голови, першіння в горлі. Медики схиляються до думки, що у Лудинській школі відбулося отруєння випарами розлитого гербіциду, однак остаточні висновки спеціально створена комісія зробить за кілька днів.

У Лудинській школі приписом головного санітарного лікаря Володимир-Волинського району Валерія Онищука призупинено навчання. Рекомендовано поміняти підлогу в приміщенні, де була розлита невідома речовина, провести комплекс інших необхідних заходів. У цьому приміщенні не рекомендовано навчатися щонайменше місяць.

За версією дирекції навчального закладу, 3 березня вранці учні школи, які доїжджають у Лудин з села Амбуків, прибули на навчання, як звичайно, о 07:30. Майже годину, до 08:20, вони перебували у школі самі, бо о цій порі прийшов перший вчитель, навчання починається о 08:30. Сторож, який відкривав вранці школу, не чув ніякого запаху (а запах опісля був дуже пронизливий і гострий).

З неофіційних джерел відомо, що хтось із дорослих міг продавати (чи розливати у меншу тару) гербіцид, вірогідно той, який застосовують при обробітку буряків. Нині село почало жити близькою посівною компанією, і такі засоби – актуальні знову. Дітей не відразу відпустили додому, хоча на запах вони скаржилися.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У лікарні – 3 дитини, які отруїлися у волинській школі
06 березень, 2017, 15:01