Коли потрібно чистити чи замінювати мішок для пилососу?*

Коли потрібно чистити чи замінювати мішок для пилососу?*
Багато людей мають пилосос, який вони використовують принаймні раз на тиждень. Але далеко не завжди вони розуміють, як часто потрібно замінювати мішок для пилу (якщо він одноразовий) або чистити його (якщо аксесуар призначений для багаторазового використання). Ці запчастини для пилесосів мають доволі тривалий термін експлуатації. Але якщо вони заповнені сміттям, техніка перестає працювати ефективно і може зламатися. В ідеалі бажано враховувати рекомендації виробника пилососу. А ще краще прочитати цю статтю і отримати корисні поради.

Ознаки заповненого мішка

Замінити контейнер для збору пилу потрібно в таких випадках:
• Увімкнений індикатор. Багато пилососів мають світлові індикатори, які вказують на необхідність очищення мішка. Але багато виробників радять не керуватися лише цим, якщо на заповнену сумку вказують інші «симптоми».
• Неприємний запах. Якщо сумка пахне чимось брудним, затхлим чи горілим, час її діставати. Деякі люди кладуть в мішок трохи кориці, лаванди чи іншої ароматичної речовини для приємного запаху під час роботи побутової техніки. Це може бути корисно, якщо ви чистите килим з сигаретним попелом, шерстю тварин, дитячим брудом.
• Щомісяця. Якщо ви користуєтеся пилососом щодня протягом місяця, у більшості випадків мішок буде заповненим. Навіть якщо не виникає ніяких проблем, його все ж варто очистити чи замінити.
Завдяки цьому техніка працюватиме більш ефективно і з меншим навантаженням. Чим більше пилу в мішку, тим потужніше повинен працювати вентилятор, аби «проштовхнути» потік повітря. Це значно зменшує ресурс техніки та підвищує ймовірність її ремонту.
• Після чистки великої кількості пилу. Після будь-якої великої домашньої роботи, пов’язаної з пилом (як збирання старої штукатурки після ремонту), очистіть чи замініть мішок. Також бажано надягати маску чи респіратор під час цього процесу, оскільки дрібні тверді часточки можуть бути небезпечні для легенів.
• Зниження потужності техніки пилососу. Якщо техніка почала працювати відчутно гірше, це може вказувати на переповнений мішок. На килимі лишається бруд? Повітря втягується в пилосмок набагато слабкіше, ніж зазвичай? Спочатку перевірте шланг, щоб впевнитися у відсутності перешкод на шляху повітряного потоку. Якщо зі шлангом все гаразд, пора переходити до огляду контейнеру для збору пилу.
Заміна мішка для пилососу – доволі простий процес. Але якщо проблеми не зникають і після цього, варто провести діагностику техніки. Можливо, їй знадобиться більш серйозний ремонт.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Повний вперед на Польщу*
11 березень, 2017, 17:49
Коли потрібно чистити чи замінювати мішок для пилососу?*
11 березень, 2017, 17:32