Як підготувати MacBook до безпечного продажу?*

Як підготувати MacBook до безпечного продажу?*
Настав час оновити ноутбук? Можливо, ви купувати попередню машину не так давно, але хочеться замінити її на ноутбук Apple MacBook Air 2018 (MREA2UA/A) Silver? Потужне апаратне забезпечення Apple дозволяє доволі легко продавати попередні моделі цієї компанії. Хоча «яблучні» пристрої можуть бути доволі дорогими, завдяки продажу ви можете окупити частину своїх інвестицій і отримати кошти на щось нове. Але як провести підготовку до продажу так, щоб зберегти особисту інформацію і швидше знайти покупця? Ми дамо кілька порад, які допоможуть вже найближчим часом оформити в магазині АЛЛО замовлення на новий пристрій. Тут ви знайдете не лише великий вибір продукції Apple, але й приємні ціни.

Резервне копіювання

Перший крок – резервне копіювання інформації. Якщо ви переходите на інший Mac, можна використовувати для цього Time Machine. Це вбудований інструмент для перенесення файлів на інший комп’ютер від Apple. Також за допомогою утиліти можна скопіювати дані на зовнішній жорсткий диск. Можна використовувати й інші програми.

Форматування і перевстановлення macOS

Після отримання резервної копії настав час очистити жорсткий диск і перевстановити операційну систему. Це легко зробити через дискову утиліту Mac.

Покрокова інструкція:

• Перезавантажте ноутбук і утримуйте клавіші Command + R під час завантаження, щоб увійти до режиму відновлення.
• Запустіть програму Disk Utility у вікні, що з'явиться.
• Виберіть завантажувальний розділ (він, ймовірно, називається Macintosh HD) і натисніть Erase.
• Виберіть Mac OS Extended для нового розділу і назвіть його.
• Закрийте програму Disk Utility.
• Виберіть Reinstall macOS (Перевстановити MacOS) у вікні утиліти і дотримуйтеся подальших інструкцій.

Ви щойно очистили диск і розпочали процес повторної інсталяції macOS. Ноутбук з'єднається з віддаленим сервером через інтернет, щоб завантажити інсталяційні файли. Для цього знадобиться певний час. Коли ваш Mac нарешті перезавантажиться, натисніть Command + Q, щоб вимкнути його. Після цього операційна система буде очікувати нового власника.

Чистка ноутбука

Тепер лишається зробити ноутбук максимально схожим на новий. Це дозволить виставити вищу ціну в оголошенні. Перш ніж сфотографувати MacBook, протріть його для видалення пилу та бруду. Не забувайте про вентиляційні отвори, шпарини між клавішами та інші важкодоступні місця. Протріть також електричний кабель та інші аксесуари. Дисплей протирайте за допомогою спеціального спрею та ганчірки з мікрофібри. Не забувайте, що самостійне відкривання корпусу ноутбуку означає анулювання гарантії.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: MacBook
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.