Майстер на всі руки: як волинянин облаштував джерело

Майстер на всі руки: як волинянин облаштував джерело
У Любомльському районі розчистили та облаштували джерело.

Нещодавно майстер Головненського лісництва ДП «Любомльське ЛГ» Володимир Литвинюк привів до ладу джерело: почистив, збудував колодязь, - інформує прес-служба ВОУЛМГ.

Тут же зробив місце для відпочинку, звів бесідку, мангал змурував із каміння. Прочистив стежину, бо місцина із джерелом - у гущавині лісу. У кожної криниці, або «криньки», як називають їх місцеві, є своя історія.

Колись до 1960-х років у цих місцевостях стояли хутори, криниці після життя людей залишились, хоч і позаростали. Багато сміття довелось викидати, аби привести до дії джерело. Як ділиться своїми спостереженнями лісник, люди, які ідуть повз, або ж відпочити, або ж трудівники у лісі, звертають до криниць, щоб втамувати спрагу.

До слова, Володимир Федорович майстровитий і активний. Поставив цієї весни аж три нових малих рекреаційних пункти. Одна бесідка – біля чорноплідно-горобиного раю. Інша – неподалік за селищем Головне, теж у вигідному місці серед зелені.

А у планах, поділився майстер лісу, влаштувати ще два малих рекреаційних пункти. І один з них – також буде розташований біля криниці, яку почистять, приберуть, вдихнуть нове життя.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Майстер на всі руки: як волинянин облаштував джерело
11 серпень, 2017, 17:47