Волинянка відсудила пенсію чоловіка

Волинянка відсудила пенсію чоловіка
Мешканка Волинської області відсудила в обласного управління Пенсійного фонду пенсію свого чоловіка.

За життя він працював міліціонером, а після його смерті дружині призначили пенсію, при цьому правоохоронці не правильно порахували оклад її чоловіка, тому й отримувала вона менше грошей, ніж це передбачено законом, - пише Під прицілом.

Жінка звернулася із відповідною заявою про перерахунок виплат, однак пенсійники відмовили їй в перерахунку та виплаті правильної суми.

Отож, вона попросила суд визнати протиправними дії міліції щодо несвоєчасного надання Пенсійному фонду довідки про обсяг грошового забезпечення її чоловіка, а також просила зобов’язати пенсійників перерахувати та виплатити їй недоотримані суми пенсії та її пенсію в разі втрати годувальника та допомогу на поховання відповідно до норм закону.

Представники відповідачів в судовому засіданні позов не визнали та просили суд відмовити в поданому позові.

У ході справи судом було встановлено, що чоловіку позивача у відповідності до вимог постанови КМУ від 23.05.2012 р. N 355 «Про збільшення розмірів пенсій, призначених відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» було перераховано пенсію, яку він отримував як пенсіонер УМВС. Також при перерахунку пенсії відповідач ГУ Пенсійного фонду у Волинській області взяв до уваги довідку УМВС України у Волинській області від 14.03.2008 року, якою підтверджено розмір посадового окладу у розмірі 1 100 гривень.

Згодом пенсію збільшили до 1 250 гривень.

Отже, правоохоронці надали Пенсійному фонду недостовірну інформацію щодо розміру посадового окладу. А ті в свою чергу не правильно обрахували пенсію.

Суд вирішив задовольнити позов частково.

Так, служителі Феміди визнали протиправними дії міліції щодо надання недостовірних відомостей про розмір посадового окладу та визнав протиправною відмову пенсійників щодо перерахунку та виплатити.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинянка відсудила пенсію чоловіка
10 квітень, 2013, 07:00