Як захистити індукційну варочну панель від пошкоджень?*

Як захистити індукційну варочну панель від пошкоджень?*
Індукційна варочна панель виглядає значно естетичніше, ніж традиційні чавунні конфорки. Але й поводитися з нею потрібно обережніше, щоб не залишати подряпин. Пошкодження не лише погіршують зовнішній вигляд техніки, але й можуть призвести до її виведення з ладу. В результаті знадобиться ремонт варочних панелей чи навіть повна їх заміна.

Особливості використання варочних поверхонь

Кілька порад щодо експлуатації гладкої варочної панелі, які дозволять захистити її від пошкоджень та зберегти гарний зовнішній вигляд:
• Не використовуйте чавунний посуд на гладкій панелі зі скла чи кераміки. Дно такого посуду зазвичай шорстке, має нерівності, а тому може лишити подряпини.
• Бажано спочатку перемішувати страву, а вже тоді ставити її на плиту. Це дозволить знизити ймовірність розливів та подряпин. Якщо ж перемішуєте вміст посуду на індукційній панелі, робіть це обережно.
• Кераміка і керамограніт з шорстким дном також можуть пошкодити панель. Краще використовувати такий посуд для духовки.
• Ніколи не використовуйте абразивні чистячи засоби, щітки з металу чи твердого пластику. Замість них придбайте м’яку губку чи використовуйте шматок тканини. Для чистки бажано купити спеціальний крем, призначений для керамічних чи скляних поверхонь.
• Уникайте перетягування важкого посуду по поверхні. Краще підніміть каструлю, перенесіть її в потрібне місце і знову акуратно поставте.
• Тримайте дно каструль та сковорідок у чистоті. Забруднення можуть лишати плями на варочній поверхні, а також дряпати її. Простіше вимити посуд, ніж чистити індукційну панель.
• При приготуванні їжу з цукром особливо уважно стежте за тим, щоб вона не потрапила на кераміку чи скло. Солодка рідина може змінити колір панелі, лишаючи жовтуваті плями. Це особливо помітно на білих і світло-сірих панелях. Постарайтеся прибрати розливи якомога швидше. Зберіть рідину паперовими серветками чи рушниками.
• Ніколи не ставте надто важкі предмети на індукційну плиту. Скло та кераміка можуть витримувати значну вагу, поки є холодними, але при нагріванні вони розширюються і під впливом надмірного тиску тріскаються.
• Не ставте на плиту гарячі скляні форми, призначені для духовки. Різкий перепад температур може пошкодити скло чи кераміку.
Не рекомендується використовувати сковорідки з заокругленими краями та вузьким дном. Посуд з широким дном працює на індукційній плиті краще, оскільки швидше поглинає тепло. Однак ця порада стосується вже не захисту керамічної чи скляної поверхні, а ефективності її використання.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як захистити індукційну варочну панель від пошкоджень?*
27 січень, 2017, 16:20