У Луцьку ‒ виставка художниці з США. ФОТО

У Луцьку ‒ виставка художниці з США. ФОТО
Аркадія Оленська-Петришин вперше презентувала в Луцьку власні картини.

Твори американки українського походження експонуються у Волинському краєзнавчому музеї, - пише Волинський інформаційний портал.

Їх привезли до обласного центру Волині з фондів Національного заповідника «Замки Тернопілля».

Директор Художнього музею Зоя Навроцька розповіла про складну долю художниці та вплив життєвих перипетій на її творчість.

Загалом полотна Аркадії Оленської-Петришин можна поділити на п’ять періодів: перший – це праці, присвячені міфу та символіці кольору, другий – абстрактно-експресивні роботи, третій – картини абстрактно-фігуративної тематики, четвертий період присвячений людині на тлі природи, а полотна п’ятого періоду зображають кактуси Аризони.



Директор Луцької художньої школи Іван Гаврилюк згадав приказку «Нашого цвіту – по всьому світу» та порівняв Аркадію Оленську-Петришин із відомою американською співачкою Квіткою Цісик. За його словами, завдяки виставці в Луцьку відкрилася нова віха історії мистецтва.

«Прийшовши сьогодні на цю виставку, я абсолютно не знав цього автора», - зізнався наставник юних художників і зауважив, що полотна, представлені на виставці, стали для нього відкриттям. Він порівняв манеру, світосприйняття та кольорову гаму картин Оленської-Петришин із творчістю української художниці Катерини Білокур.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку ‒ виставка художниці з США. ФОТО
11 квітень, 2013, 17:08