Історія «Пласту» на Волині. ФОТО

Історія «Пласту» на Волині. ФОТО
Фотодокументальна виставка «Історія «Пласту» на Волині», присвячена 101-ій річниці з часу складання першої пластової присяги, розпочала роботу у Луцьку.

Відкриття заходу відбулося 11 квітня в приміщенні Волинського краєзнавчого музею, ‒ повідомляють організатори.

Матеріали виставки ілюструють сторічну історію скаутського руху в світі та в Україні зокрема. Увазі відвідувачів представлені фото та інформація про засновників Пласту у Львові та організаторів пластових осередків на Волині, їх спогади та особисті матеріали.

Також на виставці ‒ матеріали з фондів Державного архіву Волинської області, що ілюструють ставлення тодішньої польської влади до українських організацій та безпосередньо до «Пласту». Представлена і діяльність пластових осередків, організовуваних українською діаспорою в Європі та Америці.

Чільне місце на виставці відведене сьогоденню організації Пласт, а саме діяльності 4-х діючих куренів Станиці Луцьк Пласт-НСОУ: імені Клима Савура, імені В.Стуса, імені С.Стецько та імені О.Левчанівської.

Фото висвітлюють різносторонню діяльність луцьких пластунів, їх участь в таборах різного спрямування, міжнародну співпрацю з молоддю сусідніх держав, екологічні акції, акції передачі Вифлеємського вогню в церкви Луцька, відзначення важливих історичних дат, вшанування пам’яті видатних українців, святкування традиційних українських свят, заняття в гуртках та виховання підростаючого покоління.

Крім того, увазі гостей було представлено колекцію пластових нашивок, значків, зразки вузлів та вироби ручної роботи пластунів, що займаються в гуртках.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Мертве - не живе!
Відповісти
пр - лікуйся, як хворе, хоча тобі точно пороблено і задавлено, не знаєш що сказати - не верзи дурного
Відповісти
Молодці пластуни, надіюсь їх у Луцьку буде більше, віддавайте туди дітей щоб росли нормальними людьми що вміють думати, поважають інших... буде менше виродків по типу пр
Відповісти
Вітя-Коля молодець!_))
Відповісти
Останні новини
Історія «Пласту» на Волині. ФОТО
11 квітень, 2013, 17:27