Волинським шахтарям дали 13 мільйонів

Волинським шахтарям дали 13 мільйонів
Держава частково профінансувала ДП «Волиньвугілля» витрати із собівартості його товарної продукції – гроші підуть на погашення заборгованості із зарплати волинським шахтарям.

Про це інформує прес-служба облдержадміністрації.

24 січня на рахунки ДП «Волиньвугілля» перераховано черговий транш державної підтримки вугледобувних підприємств на часткове покриття витрат із собівартості готової товарної вугільної продукції.

«Виділених 13 мільйонів 145 тисяч гривень вистачить, щоб виплатити волинським шахтарям нараховану заробітну плату в повному обсязі», - кажуть у прес-службі.

Державні компенсації надійшли й тому, що нещодавно глава держави Віктор Янукович звернув особливу увагу на важливість для України альтернативних видів енергоносіїв. Він вказав, що за два останні роки Україна збільшила обсяги видобутку вугілля на 14 мільйонів тонн - за 2011 рік «на гора» піднято 82 мільйона тонн.

«Це дуже серйозно, і ми йдемо й далі цим шляхом. Ми можемо використати вугілля як енергоносій, що заміщує газ, застосувавши відповідні технології в різних галузях: у металургії, в енергетиці тощо», - підкреслив Янукович.

У Міністерстві енергетики та вугільної промисловості порахували, що перехід українських теплоелектроцентралей (ТЕЦ) на вугілля дозволить заощаджувати до 6 мільярдів кубометрів газу на рік. Вклад волинських шахтарів в енергетичну безпеку країни в минулому році склав 550,2 тисячі тонн «чорного золота».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинським шахтарям дали 13 мільйонів
25 січень, 2012, 15:50