У Ковелі хочуть узаконити стихійний ринок. ФОТО

У Ковелі хочуть узаконити стихійний ринок. ФОТО
Вже втретє торговці стихійного ринку, що роками функціонує в центрі Ковеля, збирають підписи за його легалізацію.

Вони готові узаконити свою діяльність, сплачувати до бюджету міста всі необхідні платежі взамін на встановлення лише кількох прилавків на торгівельному майданчику, ‒ пише Про Ковель.

Для цього вже знайшли місце ‒ поруч із існуючим стихійним ринком. Однак для цього необхідно, щоб влада Ковеля виділила на ці цілі землю та надала відповідний дозвіл.

Нещодавно 16 продавців з ринку ходили на прийом до міського голови Олега Кіндера. За словами ініціатора зустрічі Оксани Богославець, градоначальник Ковеля їх вислухав і дав зрозуміти, що він не проти, аби люди там торгували. Однак більше нічого не зміг пообіцяти.

«А нам цього недостатньо. Ми прагнемо узаконити свою діяльність, тому лише за три дні вже зібрали більше півсотні підписів. Охочих нам посприяти у встановленні кількох прилавків виявилося чимало, тому акція зі збору підписів продовжується», ‒ розповідає продавець стихійного ринку Оксана Богославець.

«Щодня тут торгує до 30 чоловік. Цей ринок саме на цьому місці діє вже кілька десятиліть, люди звикли тут отоварюватися всіма необхідними продуктами харчування, тому закривати його буде недоречно, ‒ висловлює свою думку продавець ринку Світлана Панасенко. ‒ Сюди щодня жителі з навколишній прилеглих сіл Колодяжне, Воля-Любитівська, Волошки, Зелена, Мощена привозять молочну продукцію, овочі, фрукти вирощені на власному городі в надії вторгувати хоча б якусь копійчину».

«Увесь той час, що я живу в будинку по вулиці Незалежності, 55, постійно заходжу на цей ринок, щоб купити найнеобхідніше, ‒ говорить 85-річна пенсіонерка Марія Ковальська. – Ринок тут функціонує вже дуже давно, і ми, жителі прилеглих будинків, звикли до його присутності, але я б воліла, щоб ці люди реалізовували свій товар не з-під землі, а з прилавків, тобто щоб на ринку були витримані хоча б елементарні правила санітарії та гігієни. Тому я поставила свій підпис за будівництво невеличкого ринкового об’єкту».

Однак, не всім подобається така ідея. Ті ж, хто виступає проти наміру торговців, також пишуть листи-скарги до мерії. Наразі працівники стихійного ринку збираються ще звернутися за підтримкою до депутатів міської ради, яким і нададуть зібрані підписи.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Землю в оренду може взяти хіба що підприємець, тоді він зможе облаштувати ринок, організувати прибирання і громадський туалет, сплачувати податки. Інакше ніяк.
Про всяк випадок зверніться до АСОЦІАЦІЇ ЗАХИСТУ ПРАВ МАЛОГО ТА СЕРЕДНЬОГО БІЗНЕСУ "БІЗНЕС-КОВЕЛЬ", ВУЛ. СТЕПАНА БАНДЕРИ БУД. 7, керівник ОТКАЛЕНКО Володимир Миколайович (якщо нічого не змінилося).
Відповісти
Останні новини
У Ковелі хочуть узаконити стихійний ринок. ФОТО
12 квітень, 2013, 12:36