На Волині всі екстрені служби ‒ в стані підвищеної готовності, ‒ Башкаленко

На Волині всі екстрені служби ‒ в стані підвищеної готовності, ‒ Башкаленко
На Волині усі служби працюють в режимі підвищеної готовності, здійснюється посилений контроль за станом водогосподарських об’єктів.

Про це під час наради під головуванням віце-прем’єр-міністра Олександра Вілкула в Ужгороді доповів перший заступник голови Волинської облдержадміністрації Олександр Башкаленко, - повідомили у прес-службі ОДА.

З його слів, на відкачування надлишкових повеневих вод працюють усі діючі польдерні насосні станції, в тому числі пересувні. Щоденно у роботу включаються до 30 насосних станцій, якими протягом доби відводиться близько 1 мільйона кубометрів води.

Починаючи з лютого, майже щоденно аварійні бригади з залученням місцевих громад у Камінь-Каширському, Ковельському, Любешівському, Маневицькому та Ратнівському районах виконують поточний ремонт ділянок дамб, відкачують воду, налагоджують роботу електро на насосно-силового обладнання.

Для цього залучили 207 чоловік і 22 одиниці техніки, використали 3,5 тисячі мішків піску та майже тонну пально-мастильних матеріалів з аварійного запасу водогосподарських організацій.

Водночас Башкаленко наголосив, що цього року є нагальна потреба завершити протипаводкові роботи.

Зокрема, йдеться про будівництво водоскидної споруди Білоозерської водоживильної системи Дніпро-Бузького каналу Ратнівський (р-н); влаштування дамби поблизу сіл Черськ (Маневицький р-н) та Заріка (Любешівський р-н); відновлення пропускної здатності Кортеліської осушувальної системи та двох каналів Самарівської осушувальної системи Ратнівського р-ну, вздовж кордону з Білорусією.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
да яка там дамба треба в с. Заріка(Любешівський район), РІЧКУ ПОЧИСТІТЬ і все буде нгормально з нею!!!
Відповісти
Як кажуть мої батьки, раніше р.Стоходом дрова на Пінськ переправляли і річка була чистіше без всяких насаджень і замулів. А тепер того немає, річка затянулася водоростями, берега замулилися і вода гірше проходить. Прочистіть річку і ніякої дамби будувати біля с.Заріка не потрібно. Потрібно як мінімум розчистити річку.
Відповісти
Останні новини
На Волині всі екстрені служби ‒ в стані підвищеної готовності, ‒ Башкаленко
12 квітень, 2013, 15:12