Луценко готує новий Майдан

Луценко готує новий Майдан
Колишній міністр МВС України і один з «польових командирів Помаранчевої революції» Юрій Луценко має намір ініціювати масштабну акцію протесту у кінці листопада 2013 року – на 9-ту річницю Помаранчевої революції.

В інтерв’ю газеті Дзеркало тижня Луценко зазначив, що найближчим його завданням буде «спільно написати план побудови країни».

«Якщо йдеться про план побудови країни, то його ще тільки належить спільно написати. Якщо — про плани роботи, то я сподіваюся найближчим часом зібрати коло однодумців, мислячих, проукраїнськи налаштованих людей, інтелектуалів і патріотів», - сказав Луценко.

«Попри всю повагу до Джорджа Вашингтона, США побудував не він, а батьки-засновники цієї країни, які написали революційну Декларацію незалежності. На основі зазначеного документа було розроблено нову ідеологію нової країни, під її реалізацію підібрали нову команду, з якої природно виріс новий лідер», - додав екс-міністр.

Він пояснив, що дуже хотів, аби народний кандидат у президенти України був обраний «під час тендеру на найкраще виконання технічного завдання для країни».
«До настання осені хотілося б мати готовий план дій. Потім ми спробуємо заручитися підтримкою якомога більшої частини населення, переконуватимемо й агітуватимемо. Якщо це вдасться, то до річниці Майдану зможемо ініціювати повномасштабну масову акцію. Це не буде підготовка до повалення», - сказав Юрій Луценко
«Я відчуваю завищені очікування певної частини суспільства. Мовляв, ось повернувся Луценко, він тепер швидко організує революцію, і все буде гаразд.
Уявімо фантастику: сьогодні на Майдан вийде мільйон, ми знімемо Януковича, захопимо Банкову і... Поки що в нас немає навіть єдиного кандидата від опозиції. Немає злагодженої команди, немає спільного бачення. Одного разу ми вже так президента обрали. Дякую, більше так не хочу...
До речі, у в'язниці я зрозумів, що за ґратами, мабуть, не буває невинних. Просто більшість засуджена не за те...
Майбутня акція на Майдані має стати демонстрацією сили. Місцем збору тих, хто не тільки проти когось конкретного, а й за щось конкретне.
Завдання-мінімум — щоб на цей час опозиція, по можливості, визначилася з єдиним кандидатом. Завдання-максимум — щоб погляди майбутнього кандидата збігалися з розробленою концепцією облаштованості держави. Щоб бажання людей і можливості лідерів збіглися. Щоб потенційний очільник держави не тільки пообіцяв, а й виконав задумане», - пояснив Юрій Луценко.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Луценко
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
100%! Йому, як не дивно, але в*язниця пішла на користь!!!
Умнічка, але,нажаль, другого такого продажного Ющенка,який продасть країну нам не треба, він міг Яника не допустити до влади,міг...!!! Це було в його силах,але бабло перемогло добро, нажаль...
Відповісти