В Україні пенсіонер виграв суд проти «Беркуту»

В Україні пенсіонер виграв суд проти «Беркуту»
Суд визнав працівників «Беркуту» винними у побитті пенсіонера Василя Ковальчука.

Шевченківський райсуд Києва задовольнив позов колишнього військовика, - пише Українська правда.

У п'ятницю суд скасував постанову прокуратури Шевченківського району столиці, яка не знайшла в діях співробітників міліції складу злочину, зобов'язав прокуратуру з'ясувати обставини інциденту і опитати всіх свідків.

Військовий пенсіонер Ковальчук брав участь в акціях протесту під Українським домом у липні минулого року проти ухвалення закону «Про основи державної мовної політики».

Як відомо, ці акції переросли в масові сутички з міліцією. Ковальчук стверджує, що постраждав від дій міліції, і вимагає порушити кримінальні справи за ст. 364 і 365 Кримінального кодексу («зловживання владою чи посадовими повноваженнями» і «службова недбалість»; передбачають покарання у вигляді позбавлення волі строком до трьох років).

Відразу ж після інциденту Ковальчук пройшов медичний огляд і звернувся в прокуратуру Шевченківського району столиці з проханням порушити справи відносно бійців «Беркута», які його побили. В якості доказів позивач наводить фотографії з місця зіткнень.

В ході засідання Ковальчук заявив, що дії прокуратури, яка не опитала свідків з числа журналістів і активістів, присутніх на місці інциденту, незаконні.

У підсумку головуюча суддя Наталя Сіромашенко винесла рішення на користь Ковальчука.

«Оскільки ухвала про відмову порушення кримінальної справи була винесена без всебічного і повного з'ясування обставин справи, вона є незаконною та підлягає скасуванню», - йдеться в рішенні. Крім цього, суд зобов'язав прокуратуру з'ясувати обставини інциденту і опитати свідків.

Втім, сам Ковальчук не вірить у кінцевий успіх своєї справи.

«Зараз прокуратура знову відмовить у порушенні справи, і така чехарда може тривати нескінченно. Єдиний плюс від сьогоднішнього рішення - це те, що хоча б одна інстанція визнала мою правоту. Це допоможе мені, коли я звернусь до Європейського суду з прав людини», - цитує його Комерсант-Україна.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
В Україні пенсіонер виграв суд проти «Беркуту»
15 квітень, 2013, 09:04