Воротар «Динамо» скаржиться на лазерні «атаки» в Луцьку

Воротар «Динамо» скаржиться на лазерні «атаки» в Луцьку
Воротар київського «Динамо» Максим Коваль пригадує, що Луцьк чи не єдине місто в Україні, де відвідувачі стадіону світили йому лазерною указкою в очі.

Нині для футболістів, які виступають на чемпіонаті України, такі «лазерні атаки» поки що в дивину, - пише Террикон.

Явище це ще не дуже поширене: коштує така указка від двохсот до декількох тисяч гривень, тому заради футбольного хуліганства їх купують одиниці.

13 квітня під час трансляції матчу «Карпати» ‒ «Динамо» глядачі могли бачити різнокольорові цятки, що рухалися обличчями гравців киян Мігеля Велозу та Олександра Алієва перед виконанням стандартних положень. Крім того, під час виходу на поле від лазерів закривався Браун Ідейє.

«Такі указки під час гри не дуже сильно, але заважають. Відчуваєш, коли щось потрапляє в очі. Через це можна на секунду втратити концентрацію. З хлопцями ми це не обговорювали, але якось пристосовуватися потрібно. На щастя, поки це явище не дуже поширене. Пам'ятаю, в Луцьку, бувало, «підсвічували», а тепер і у Львові», - сказав Максим Коваль.

Єдиний доступний метод боротьби з такими витівками - штрафи. Наприклад, в чемпіонаті Італії в цьому сезоні за подібні витівки вболівальників «Наполі» і «Мілана» вже заплатили по 15-20 тисяч євро. Один з делегатів Федерації футболу України, що стежить за поведінкою вболівальників, на умовах анонімності погодився прокоментувати ситуацію.

«Використання вболівальниками лазерних вказівок в Україну поки рідкість, але гра у Львові показала, що ця сумнівна мода з європейських стадіонів дісталася і до наших широт. Наскільки я пам'ятаю, в нашому чемпіонаті ще не було випадків, щоб клуби карали за лазерні указки уболівальників. За кордоном за такі спецефекти виписують солідні штрафи. У регламенті будь-якого чемпіонату, в тому числі й українського, значиться такий пункт, як «недисциплінована поведінка вболівальників». І всі їх дії, як, наприклад, метання сніжок та інших предметів із трибун, кваліфікуються як поведінка, що заважає проведенню матчу. Використання лазерних вказівок теж потрібно вважати порушенням норм поведінки», - розповів експерт.

«Думаю, що і арбітр, і делегат матчу «Карпати» - «Динамо» повинні були відзначити «лазерну атаку» у своїх рапортах. Сподіваюся, що наші футбольні інстанції приймуть необхідні заходи. «Карпати» як мінімум суворо попередять за неадекватні дії їх уболівальників, а в гіршому випадку клуб заплатить штраф», - каже фахівець.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: футбол
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Воротар «Динамо» скаржиться на лазерні «атаки» в Луцьку
15 квітень, 2013, 09:28