Гумові обмежувачі швидкості – рішення, корисне для навколишнього середовища*

Гумові обмежувачі швидкості – рішення, корисне для навколишнього середовища*
Обмежувачі швидкості з гуми мають багато переваг в порівнянні з бетонними чи асфальтовими конструкціями. Вони легші, простіші в монтажі, підходять для багаторазового використання. Саме такі вироби можна придбати на сайті www.rezinoplast.com. Однією з найбільших переваг «лежачих поліцейських» з твердої гуми є те, що вони практично не шкодять оточуючому середовищу. Це досягається завдяки ряду факторів.

Міцність

Тверда гума є дуже міцним та довговічним матеріалом. Обмежувачі швидкості зберігають цілісність навіть при постійному контакті з важкими транспортними засобами. Дрібні часточки гуми не відділяються від виробу та не забруднюють повітря, землю, воду. Пил з бетону чи асфальту осідає на рослинах, може проникати у дихальні шляхи людей і тварин.

Стійкість до атмосферних впливів

Щільна гума не руйнується під впливом ультрафіолетового випромінювання, вітру, гарячого і холодного повітря та інших атмосферних факторів. Цей матеріал розрахований на експлуатацію в будь-яку пору року та в різних кліматичних умовах. Обмежувач швидкості не стає крихким на морозі чи в сильну спеку. Він не руйнується через контакт з бензином, мастильними матеріалами.
Деякі матеріали під впливом ультрафіолету, вологи, хімікатів можуть розщеплюватися та виділяти небезпечні сполуки. Вони проникають в землю разом з водою і забруднюють її. З використанням гумових «лежачих поліцейських» про цю проблему можна не турбуватися.

Перероблені матеріали

«Лежачі поліцейські» виготовлені з вторинної сировини. Зазвичай це крихта, отримана після подрібнення старих автомобільних шин. Самі обмежувачі швидкості також можна переробити для повторного використання. Це дозволяє використовувати значно менше сировини та енергії. Переробка вторинної сировини – це сучасний екологічний тренд.

Багаторазовість

За потреби гумовий обмежувач можна легко демонтувати і встановити на новому місці. Не потрібно використовувати для цього нові вироби, які також потребують певної кількості енергії та сировини. Старий обмежувач не лишається там, де він не потрібен. Його можна використати знову чи утилізувати.

Непряма користь для природи полягає і в меншому ризику пошкодження транспортних засобів. При наїзді на «лежачий поліцейський» з бетону чи асфальту є ризик деформації колеса чи пошкодження інших елементів автомобілю. Зіпсовані деталі перетворюються у сміття і вирушають на звалище. Тому дбайливе ставлення до транспортних засобів зменшує кількість відходів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Гумові обмежувачі швидкості – рішення, корисне для навколишнього середовища*
25 квітень, 2018, 14:54