Чому прозорий чохол для смартфону може пожовтіти?*

Чому прозорий чохол для смартфону може пожовтіти?*
Прозорі чохли дозволяють захищати смартфон, одночасно лишаючи його корпус візуально відкритим. Однак багато користувачів стикаються з проблемою, яка полягає у поступовому жовтінні чохла. Особливо часто це трапляється з виробами з дешевого пластику чи силікагелю. Щоб уникнути цього, для початку потрібно придбати високоякісний чохол для самсунг а7 2018. З ним ризик пожовтіння буде мінімальним.

Причини пожовтіння

Є багато причин, через які чохол з прозорого силікону чи пластику може пожовтіти. Найчастіше це трапляється через тривалий вплив ультрафіолетового випромінювання. Якщо ви часто використовуєте гаджет на вулиці, через певний час можна помітити зміну кольору.
Екстремальні температури, підвищена вологість, контакт з розчинниками та іншими хімічними речовинами також можуть викликати зміну кольору. Однак УФ-випромінювання є найголовнішим винуватцем появи плям.

Ще одна причина – постійне тертя. Піт, жир, косметика з рук осідають на чохлі, проникають у тріщини та викликають реакцію окислення. Однак пожовтіння не впливає на міцність та довговічність чохла. Він і далі захищає смартфон від пошкодження від падінь та подряпин.

Видалення плям

Є кілька методів повернення прозорості чохлу:

• Мило чи пральний порошок. Замочіть чохол у воді з милом чи розведеним до утворення піни пральним порошком. Потім почистіть виріб м’якою щіткою. Далі промийте його чистою водою і просушіть у тіні.
• Зубна паста. Потрібно нанести зубну пасту на поверхню силіконового чохла і розтерти її м’якою тканиною. Для виробу з силікагелю цей метод буде неефективним. Зубна паста легко видаляє плями від чаю, кави, інших рідин. Вона може навіть розрівняти неглибокі подряпини.
• Ластик. Він стирає не лише написи олівцем у зошиті, а й плями на чохлі для смартфону. Можна використати його і для очищення корпусу гаджету (особливо з матовим покриттям).
• Спирт. Просто протріть чохол ватою чи м’якою тканиною, просоченою спиртом. Будьте обережні – деякі штучні матеріали можуть бути пошкоджені при контакті з алкоголем. Бажано уточнити це у продавця аксесуарів. Якщо ви не впевнені, краще спирт не використовувати.

Якщо видалити жовті плями не вдається, просто викиньте старий чохол та придбайте новий на заміну. Вибирайте якісний виріб, якщо не бажаєте невдовзі зіткнутися з тією ж проблемою. Якщо часто використовуєте смартфон під сонячними променями, подумайте про придбання непрозорого чохла. Тоді про пожовтіння можна буде зовсім не турбуватися. Захист смартфону не залежить від кольору аксесуарів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Смартфони
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Чому прозорий чохол для смартфону може пожовтіти?*
25 квітень, 2018, 15:29